BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSpor'Fenerbahçe büyük kayba uğrayacak'----

'Fenerbahçe büyük kayba uğrayacak'

'Fenerbahçe büyük kayba uğrayacak'
26 Haziran 2013 - 15:34 www.finansgundem.com

Fenerbahçeli eski yönetici Nihat Özdemir, Fenerbahçe’ye verilen ceza hakkında konuştu

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Nihat Özdemir CNBC-e yayınında soruları yanıtladı. Özdemir, Fenerbahçe’ye verilen cezayı kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi.
UEFA'dan 2+1 yıl ceza gelmesini beklemediklerini ifade eden Özdemir, "Yargıtay’ın onayının gerektiği bir ceza bu. Ne olacağı belli değil. Herkesin bildiği gibi Yargıtay’dan karar çıkmamışken, Avrupa’nın böyle bir karar vermesini kabul etmemiz mümkün değil. Bu konuda yargı devreye girecektir. Fenerbahçeli arkadaşlar yapacaklarını biliyor. Tahkim Kurulu’na gideceklerdir. O olmazsa CAS var. Bu hukuki süreç yürütülür. Oraya gideceklerdir. Ben bu kararın erken alındığını, adil olmadığını, başka ülkelerde kesinleşmiş olaylar varken, Romanya’da örneğin, herhangi bir ceza verilmezken, bu iki Türk takımımıza verilen bu cezanın ağır olduğuna inanıyorum” dedi.
TÜRKİYE'DEKİ YARGI KARARI BEKLENMELİ
Özdemir tahkim süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: "Tahkim de UEFA’nın bir kuruluşu. Umut ediyorum önyargılı olmasınlar. Hukukun gerçeklerini ve Türkiye’deki hukukun çalışma sistemini iyi incelemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bir mahkemenin verdiği karar kesin karar değildir. Bir kararın kesin olması için Yargıtay’ın onaylaması gerekmektedir. Bir mahkemenin verdiği karar yüzde 80 Yargıtay’ca değiştirilebilir. Tahkim Kurulu’nun Türkiye’deki hukuk sistemini iyi incelemelerini temenni ediyorum. Tamam böyle bir karar verilmiş olabilir ama Türkiye’deki yargı kararının beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçe’ye verilen 2+1 yıl men cezası ve Beşiktaş’a verilen cezanın durdurulacağını ya da bekletileceğini düşünüyorum."
FENERBAHÇE BÜYÜK KAYBA UĞRAYACAKTIR
Cezanın Fenerbahçe’ye mali etkisi hakkında da konuşan Özdemir, “3 Temmuz’dan bu yana yani iki yıla yaklaştı. Fenerbahçe o tarihten bu yana 10 yıl geriye gitti. Fenerbahçe önemli transferler yaptı. Bu yıl UEFA’da yarı final oynadık. Biz de finale kalabilirdik. Avrupa’da da oynayacak bir takım çıkaracaktı Fenerbahçe. Avrupa kupalarına katılamamaktan dolayı çok büyük kayba uğramıştır. Çok kısa bir zaman içerisinde bugün medyada da takip ettiğim üzere 50 milyon euroya denktir” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)