BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFenerbahçe: 2-0 :Spartak Trnava----

Fenerbahçe: 2-0 :Spartak Trnava

Fenerbahçe: 2-0 :Spartak Trnava
04 Ekim 2018 - 21:18 www.finansgundem.com

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 2. maçında Slovakya ekibi Spartak Trnava'yı Islam Slimani'nin attığı gollerle 2-0 yendi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 2. maçında Slovakya'nın Spartak Trnava takımını konuk etti. Kötü günler sarı-lacivertli ekip Islam Slimani'nin attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılarak rahat bir nefes aldı. Fenerbahçe, grubunda oynadığı ilk karşılaşmada Dinamo Zagreb'e deplasmanda 4-1 mağlup olmuştu. Grupta oynanan diğer maçta ise Dinamo Zagreb deplasmanda Anderlecht'i 2-0 yendi. Bu sonucun ardından Zagreb 6 puana yükseldi. Fenerbahçe ise 3 puanla 2. sırada yer aldı.

4 İSİM DEĞİŞTİ

Spartak Trvana karşısında sürpriz bir ilk 11'le takımını 3-5-2 dizilişiyle sahaya çıkartan Cocu, Rize'de oynayan Şener Özbayraklı, Mehmet Topal ve Yassine Benzia yedek kulübesine otururken, Aatıf Chahechouhe kadroya dahil edilmedi. Bu isimlerin yerine Mauricio Isla,Martin Skrtel, Michael Frey ve Eljif Elmas forma giydi.

3-5-2 DİZİLİŞİ

Fenerbahçe, Slovak rakibi karşısında 3-5-2 dizilişiyle sahaya çıktı. Bu sezon ilk kez bu dizilişle maça başlayan Fenerbahçe'de kalede Harun Tekin oynadı. Cocu, savunma 3'lüsünü Skrtel, Reyes ve Neustaedter'den oluştururken kanat beklerinin sağında Isla, solunda Hasan Ali Kaldırım'ı sahaya sürdü. Orta sahanın ortasında Jailson ve Eljif Elmas oynarken, forvet arkasında Andre Ayew görev aldı. İleri uçta ise Frey ile İslam Slimani çift santrfor olarak görev yaptı.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Mücadeleye Fenerbahçe etkili başladı.

20. dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı kornerin devamında yaşanan karambolde topu ceza sahası içi sağ çaprazda önünde bulan Frey, kontrol ettikten sonra meşin yuvarlağı altıpasın önüne ortaladı. Burada müsait durumda bulunan Slimani'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalecide kaldı.

25. dakikada ceza sahası içinde Slimani ile verkaç yapan Ayew'in sıfırdan ortasına altıpasta iyi yükselen Slimani'nin kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

31. dakikada Eljif Elmas'ın ortasına penaltı noktası civarında iyi yükselen Slimani'nin kafa vuruşunda kaleci topu son anda çeldi. Atağın devamında savunma topu tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırdı.

İlk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı. 


BEKLENEN GOL GELDİ

Fenerbahçe mücadelenin 52. dakikasında Islam Slimani'nin attığı golle 1-0 öne geçti: Martin Skrtel'in kafayla indirdiği topu kaleci Martin Chudy uzaklaştırmak istedi ancak altıpas içerisinde oluşan karambolde topa dokunan Islam Slimani, düzgün bir vuruşla topu Spartak Trnava ağları ile buluşturdu.

SLİMANİ YİNE SAHNEDE

Bu golden sonra daha da coşkulu oynanan Fenerbahçe'de, 68. dakikada Islam Slimani bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-0'a getiren isim oldu: Sol kanatta topla buluşan Andre Ayew, son çizgiden ortasını yaptı, bu ortaya ön direkte iyi yükselen Slimani, düzgün bir kafa vuruşu ile topu kaleci Martin Chudy'nin sağından ağlarla gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)