BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFed/Williams: Libor sistemi değiştirilmeli----

Fed/Williams: Libor sistemi değiştirilmeli

Fed/Williams: Libor sistemi değiştirilmeli
16 Temmuz 2019 - 08:54 www.finansgundem.com

New York Merkez Bankası (New York Fed) Başkanı John Williams, "Londra bankalar arası faiz oranı" (Libor) sisteminin, yeni bir sistemle değiştirilmesini önerdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyesi Williams, yeni anlaşmalara bakıldığında, finansal sektörde faaliyet gösteren şirketlerin bu değişimde yavaş kaldığını savundu. Şirketlerin güçlü bir kredi poziyonu azaltma dili kullandığını ifade eden Williams, şirketlerin kendilerini korumak için "faiz oranlarının düşmesini beklemeleri gerektiği" savını reddetti.

Libor’un yerine geçecek sistemin, New York Fed’in güncellediği ve "hazine tahvillerine bağlı gecelik faiz oranı" (Secured Overnight Financing Rate - SOFR) olması bekleniyor.

Williams, değişimin uzun vadede borçlanma maliyetlerini konusunu ele almadığını ancak çerçevenin oluşturulmasının gerektiğini savundu..

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)