BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in ilk adımı haziranda atacağı beklentisi sürüyor----

Fed'in ilk adımı haziranda atacağı beklentisi sürüyor

Fed'in ilk adımı haziranda atacağı beklentisi sürüyor
02 Nisan 2024 - 07:57 www.finansgundem.com

ISM verisi endişelendirse de Fed'in ilk adımı Haziran'da atacağı beklentisi sürüyor. Fed'den bu yıl beklenen faiz indirimi miktarı için tahminler düştü.

ISM verilerinin ABD'de imalat faaliyetlerinin 2022'den bu yana ilk kez büyümeye işaret etmelerinin ardından, Fed'den bu yıl beklenen faiz indirimi miktarı için tahminler düştü.

Fed'den ilk faiz indiriminin haziran ayında gelmesi olasılığı kısa süreliğine %50'nin altına geriledi.

Şu sıralarda ise CME FedWatch'a göre 12 Haziran'da Fed'in faizi 25 baz puan düşürerek yüzde 5.00-5.25 aralığına indirmesi olasılığı yüzde 62,1 olarak fiyatlanıyor.

Mart ayına ilişkin ISM imalat raporunun ardından, bu yıl için swap sözleşmelerinde fiyatlanan Fed Faiz indirimi miktarı 65 baz puanın altına düştü.

Yatırımcıların ekonomik rakamlara ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD piyasalarının kapalı olduğu Cuma günü yaptığı temkinli yorumlara dayanarak para politikası görünümünü yeniden değerlendirmesi nedeniyle satışlar ISM verilerinin açıklanmasından önce başlamıştı.

AmeriVet Securities'in ABD faizleri ticareti ve stratejisi başkanı Gregory Faranello, ISM raporunun "geçen haftaki anlatıyı beslediğini" ve ekonominin direncinin Fed'in "sabırlı olmasını" sağladığını söyledi. Tahvil piyasası için bu, faizlerin "daha uzun süre yüksek" kalacağı anlamına geliyor.

Brandywine Global Investment Management portföy yöneticisi Jack McIntyre, "Powell ve Waller faizleri düşürmek için aceleleri varmış gibi görünmüyor. Yine de firma, ekonomik verilerin zayıflama potansiyeline bağlı olarak tahvillerde yükseliş eğilimini sürdürüyor" dedi.

Fed'den faiz indirimini 'erteleme' mesajı

 

S&P'den Fed için faiz indirim öngörüsü

 

Fed'den rekor faaliyet zararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)