BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'in faiz artışı için yeterli sebebi var----

Fed'in faiz artışı için yeterli sebebi var

Fed'in faiz artışı için yeterli sebebi var
28 Aralık 2022 - 14:47 www.finansgundem.com

Stratejist Finnerty, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin duruşu göz önüne alındığında 50 baz puanlık faiz artışı için yeterli nedeni olduğunu ifade etti.

ABD Merkez Bankası (Fed)’in gelecek şubat ayının ilk günü (01.02.2023) gerçekleştireceği 2023’ün ilk toplantısında bir kez daha 50 baz puanlık bir faiz artışına gidip gitmeyeceği tüm dünyanın merak konusu.

Bloomberg FX Stratejisti David Finnerty, yatırımcıların Fed’in Şubat'taki toplantısında faizi 50 baz puan artırmasını yüzde 44 ihtimalle fiyatladığını açıkladı.

Finnerty, Fed'in son politika açıklamasında, çok az güvercin kaldığına işaret eden nokta grafiğiyle bankanın şahin duruşunu doğruladığını belirtti. Üyelerinden yedisinin terminal oranını yüzde 5,25'in üzerinde gördüklerinin sinyali veriliyor.

Fed Başkanı Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) Aralık ayı toplantısında, 1 Şubat'ta gerçekleşecek toplantısında faiz oranındaki artışın gelen verilere bağlı olacağını söylemişti.

Finnerty, Fed'in takip ettiği enflasyon ölçüsü olan PCE Endeksinin Kasım’da piyasaların beklediğinden daha yüksek geldiğini hatırlatarak, enflasyonun tahmin edilenden daha kalıcı olduğu sinyalini verdiğini belirtti.

Bu noktada gözlerin gelecek hafta açıklanacak ABD istihdam verilerinde olacağını söyleyen Finnerty, verilerin beklentilerle eşleşmesi durumunda Fed'in işgücü piyasasının çok sıkı olduğunu söylemek için “yeterli gerekçesi olacağını” dile getirdi.

Çin’in Kovid-19 salgınına karşı uyguladığı sıfır vaka politikasını gevşetmesinin enflasyon endişesini artırdığını belirten Finnerty, FOMC'nin bir sonraki Faiz kararı öncesinde sınırlı miktarda veriye sahip olduğunu açıkladı. Ancak Fed’in şahin eğilimi göz önüne alındığında 50 baz puanlık bir faiz artışı için yeterli nedenin de olduğunu söyledi.

Piyasalar Fed'in faiz kararını bekliyor

 

Fed'in faiz artırımları devam edecek

 

Fed'in faizi 50 baz puan artırması bekleniyor

 

Fed'in ulaşacağı nihai faiz oranına yönelik tahminler revize edildi

 

Fed'in faiz artırımı kararı altını yükseltti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)