BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'in faiz artırımları devam edecek----

Fed'in faiz artırımları devam edecek

Fed'in faiz artırımları devam edecek
29 Kasım 2022 - 08:25 www.finansgundem.com

Fed üyeleri faiz artırımları ve enflasyon konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Üyelere göre, Fed'in faiz artırımları konusunda hala gidecek yolu var.

Amerikan Merkez Bankası (Fed) enflasyonla mücadele için faizi kasım ayında 75 baz puan artırarak yüzde 4 seviyesine yükseltti.

Gelecek aylarda daha düşük faiz artırımları beklenirken, Fed üyeleri konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Financial Times'a konuşan Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in faiz artırımlarında bir değişikliğe veya bir ara vermeye yakın olduğunu düşünmediğini söyledi.

Mester, Faiz artırımlarına bir ara verilmesinin gündeme gelebilmesi için, "Ekim ayın TÜFE raporundaki gibi iyi rakamları daha birçok kez görmeliyim ve enflasyonda daha fazla yavaşlama, belki de çekirdek hizmet fiyatlarında bir düşüş olmalı. Aynı zamanda iş gücü piyasasında daha iyi bir denge görmeliyiz" dedi.

Mester konuşmasında enflasyonun gelecek yıl düşeceğini değerlendirdiğini belirmekle birlikte herhangi bir hata yapmaktan kaçınmanın zorunluluk olduğunu vurguladı.

Fed'in faiz artırımları konusunda hala gidecek yolu var

St Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun yüzde 2 hedefine geri getirilmesi için faiz artırımlarının biraz daha artırılmasına, gelecek yıl ve 2024'e girerken o seviyelerde tutulmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

MarketWatch'a konuşan Bullard, "Para politikasında sınırlayıcı bir seviyeye ulaşmak için hala yapılacak işimiz var" ifadelerini kullanırken, faiz oranının enflasyonu düşürmek için "yeterince sınırlayıcı" olabilmesi için yüzde 5,0-5,25 aralığına yükselmesi gerektiğini vurguladı.

Faizin yeterince yüksek seviyeye ulaştıktan sonra 2023'ün tamamında ve 2024'e girerken bu seviyede kalması gerektiğini savunan Bullard, "Enflasyonu 1970'lerde yapılandan çok daha kısa zamanda kontrol altında almak istiyoruz" dedi.

Williams: Faiz artışlarıyla birlikte işsizlik artacak

 

FED yavaş da olsa faizleri artıracak

 

Fed'in kasım ayı toplantısına ilişkin tutanaklar yayımlandı

 

FED faizleri için hedef yüzde 9 mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)