BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Fed'in çıkışı kolay olmayacak'----

'Fed'in çıkışı kolay olmayacak'

'Fed'in çıkışı kolay olmayacak'
02 Mayıs 2013 - 12:25 www.finansgundem.com

PIMCO'nun CEO'su El-Erian, Fed'in parasal genişleme programından çıkışının çok taraflı zarara neden olacağını söyledi

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management'ın CEO'su El-Erian, ABD Merkez Bankası'nın yüksek ölçekli tahvil alım programından çıkmakta zorlanacağını savundu.
Los Angeles'taki Milken Enstitüsü Küresel KOnferansı'nda konuşan El-Erian, Fed'in aylık 85 milyar dolarlık Hazine ve mortgage tahvili alım programının yararları olsa da, aynı zamanda risk ve istenmeyen sonuçlarının olduğunu söyledi.
El-Erian, tahvil alım programını "geniş çaplı bir zarara neden olmadan" atlatmanın mümkün olmayabileceği uyarısında bulundu.
Piyasalarda şu anda bozulmaların olduğuna dikkat çeken El-Erian, kaynakların yanlış tahsis edildiğini ve varlık balonlarına ilişkin endişelerin olduğunu belirtti. PIMCO'nun CEO'su El-Erian, büyümenin kendi başında ayakta durabilir hâle gelmesi hâlinde bu endişelerin ortadan kalkacağını, ancak Fed'in tahvil alımlarının bu tür bir büyümeyi hayata geçirmekte zorlanabileceğini söyledi ve "Her iki seçenekte de yüzde 50 ihtimal var, bu da piyasada eşzamanlı olarak yaşanan endişe ve heyecanı anlatıyor" dedi.
El-Erian, Fed'in tahvil programlarından iki hususta çıkış yapacağına dikkat çekerek, "Ya başarılı oldukları için ya da çabalarının etkisiz hâlen gelmesinden ötürü çıkacaklar" yorumunda bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)