BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed’in çekilme tarihi yaklaşıyor mu?----

Fed’in çekilme tarihi yaklaşıyor mu?

Fed’in çekilme tarihi yaklaşıyor mu?
19 Kasım 2013 - 12:25 www.finansgundem.com

Fed yöneticilerinin ABD ekonomisindeki iyileşmeye dikkat çekmesi Fed’in geri çekilme tarihini öne çekebileceği yorumlarına neden oldu

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) izlenen para politikaları konusunda genel olarak karşıt görüşleri savunan iki üyesi dün yaptıkları açıklamalarda ekonomideki iyileşmeye dikkat çekerken, bu durum bankanın aylık tahvil alımlarını azaltmaya yaklaştığı görüşünün ağırlık kazanmasını sağladı.

New York Fed Başkanı William Dudley, istihdamdaki iyileşme ve beklenenden iyi üçüncü çeyrek büyümesine dikkat çekerek bunların toparlanmaya dair iyimserlik işaretleri olduğunu belirtti.

UMUT İTİRAFI
Dudley, "Giderek daha umutlu hale geldiğimi itiraf etmeliyim" dedi. Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser ise, Dudley'den dolar olarak belirli bir miktar saptanabileceğini ve bu miktara ulaşıldığında programın sonlandırılabileceğini söyledi. İyileşen ekonomik koşulların altını çizen Plosser ayrıca Fed'in tahvil alımlarını Eylül'de azaltmaya başlama fırsatını kaçırdığını da belirtti. Plosser, "Bu tahvil alımı oyununu gidişata göre oynamaya devam edip para politikaları konusunda belirsizlik yaratarak Fed'in güvenilirliğini riske atamayız" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)