BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed'in bankalara tavrı sertleşti----

Fed'in bankalara tavrı sertleşti

Fed'in bankalara tavrı sertleşti
29 Mart 2014 - 11:22 www.finansgundem.com

Fed´in yıllık stres testleri bankacılık sektöründe büyük yankı buldu. İşte o testten çıkan sonuçlar

Fed´in yıllık stres testleri New York´tan Avrupa´ya birçok yönetim kurulunda yankı buldu. Sonuçlar hakkında bilmeniz gereken beş şey var:

1. CITIGROP´UN YAPACAK İŞLERİ VAR
Yeni Citigroup yönetimi Fed´in sermaye planlarını red edince utandırıcı bir darbe aldı. Banka, hissedarlarına yaptığı ödemeleri Fed izni olmadan artıramayacak.

2. FED BÜYÜK BANKALARA KARŞI SERTLEŞİYOR
Yatırımcılar genelde bankaların durumunu anlamak için stres testlerinde bankaların zararları absorbe edebilecek sermayesi olup olmadığına bakar. Bu yıl Zions Bancorp haricinde herkes Fed gerekliliklerini yakaladı. Ancak bu, yeterli olmadı. Citi de dahil dört banka minimum oranı yakaladı ancak hissedarlarına yaptıkları ödemeleri artırmak için Fed ‘in onayını alamadı.

3. BAZI YABANCI BANKALAR OYUNLARINI GÜÇLENDİRMELİ
12 yabancı banka ilk defa stres testine girdi. Fed bunu dikkate aldı ancak HSBC, RBS ve Santander başarılı olamadı. Fed´in mesajı açık, finansal kriz sürecinde bankaların yarıdm için ABD´ye geldikleriniı hatırlıyor ve artık yetersiz denetime karşı çıkıyor.

4. BANKALARIN ÇOĞU GÜÇLENDİ
Fed en büyük 30 bankanın 25´inin planlarını onayladı. Fed yetkilileri bankaların toplam sermaye seviyelerinin 2009´daki ilk stres testinden çok daha yüksek olduğunu kaydetti.

5.YANLIŞLARI DÜZELTMEK KÖTÜ MANŞETLERİ ÖNLEYEBİLİR
Geçen hafta BofA ve Goldman Sachs ilk test sonuçlarından endişeliydi. iki Banka da opsiyonlarını gözden geçirdi ve Fed´in isteklerini karşılayacak şekilde düzenlemeler yaptı. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)