BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFed’e rağmen düşen piyasalar yatırımcıları korkutuyor----

Fed’e rağmen düşen piyasalar yatırımcıları korkutuyor

Fed’e rağmen düşen piyasalar yatırımcıları korkutuyor
16 Mart 2020 - 17:37 www.finansgundem.com

FED’in müdahalelerine rağmen piyasaların düzelmemesi yatırımcıları korkutuyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Merkez bankaları korona virüsünün yarattığı ekonomik kriz ile başa çıkmaya çalışıyor. Fed dün akşam 100 baz puan indirime giderek faizleri sıfırladı ancak bu durum içeride doları düşürmedi. Uzmanlar panik havası dağılmadıkça faiz adımlarının etkili olmayacağı görüşünde. Piyasaların rahatlaması için virüs ile ilgili olumlu haberlere ihtiyaç var.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılarak binlerce insanın ölümüne neden olan korona virüsü dünya ekonomisini de sarsmaya devam ediyor. Olası çöküşlerin önüne geçmek için merkez bankaları beraber hareket etme kararı aldı. ABD Merkez Bankası faizleri 0-0.25 bandına indirdi.

Faiz indirime rağmen rekor düşüş

ABD hisse senetleri, korona virüs salgınının artan ekonomik faturasından dolayı yatırımcıların risk varlıklarından çıkması sonucu, açılışta yüzde 8.1 düştü ve işlemlerin 15 dakika durmasını tetikleyen devre kesici devreye girdi. Böylelikle devre kesici son bir haftada üçüncü kez tetiklenmiş oldu.

Devre kesici, S&P 500 Endeksi'nin, piyasaların TSİ 16:30'da açılmasının ardından sert düşmesi ve Cuma kapanışına göre yüzde 7 gerileyerek 2,521.24 puana inmesinin ardından devreye girerek işlemleri 15 dakika durdurdu. ABD hisse senetlerinin göstergesini izleyen en büyük Borsa fonu (ETF) erken saatlerde yüzde 9 düştü.

Finans piyasalarının haftaya aşırı türbülansla başlamaları riskten kaçış eğilimini güçlendirdi. Yatırımcılar, tüm dünyada ülkelerin sosyal faaliyeti neredeyse durma noktasına getirerek virüsle mücadele etmeye çalışmalarının ardından, ortaya çıkan ekonomik hasarın boyutunu anlamaya çalışıyor.

Hisselerdeki bu sert düşüş, piyasaların 2008 finans krizinden bu yana gördüğü en karanlık dönemlerden birinin devamı niteliğinde ve kaygılı yatırımcılar kâr tahminleri güvenilmez hale gelen şirketleri nasıl değerleyeceklerini belirlemeye çalışıyorlar. Korona virüs ABD'de 3,000'denf azla kişiye bulaştı ve virüs dolayısıyla Avrupa'da hayat neredeyse durmuş durumda.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)