BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'e öneride bulundu----

Fed'e öneride bulundu

Fed'e öneride bulundu
26 Eylül 2013 - 19:55 www.finansgundem.com

Fed Yöneticisi Jeremy Stein, Fed'in 85 milyar dolarlık aylık tahvil alımlarını işsizlik rakamlarına göre azaltmasını önerdi

Rekor seviyedeki teşvikleri destekleyen Fed Yöneticisi Jeremy Stein, Fed'in 85 milyar dolarlık aylık tahvil alımlarını, işsizlik oranı gibi ekonomik verilere dayanarak azaltma kararı alması gerektiğini söyledi.
Stein bugün Frankfurt'ta yaptığı konuşmada, "Şahsi tercihim, azaltma kararında işsizlik oranı ve istihdamdaki artış gibi iş gücü piyasası göstergelerinin belirleyici olması. Örneğin, işsizlik oranındaki her 10 baz puanlık (0.1 yüzde puan) düşüşe karşılık azaltma yapılabilir" dedi.
Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantıda "ilerlemenin istikrarlı olduğu kanaatine varılmadan önce daha çok kanıt gerekiyor" görüşü ile tahvil alım programında değişikliğe gitmemişti. İşsizlik oranı, Fed'in bir yıl önce mortgage destekli tahvil alımlarına başladığındaki oranı yüzde 8.1'den Ağustos ayında yüzde 7.3'e gerilemiş durumda.
Fed varlık alımlarını iş gücü piyasasında istikrarlı bir büyüme olana dek sürdüreceğini açıklamıştı. "İstikrarlı büyüme" için ise bir tanım yapılmadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)