BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed’den enflasyon için şahin çıkış----

Fed’den enflasyon için şahin çıkış

Fed’den enflasyon için şahin çıkış
05 Kasım 2021 - 17:22 www.finansgundem.com

Kansas City Fed Başkanı Esther George enflasyonist baskıların genele yayılmasına dikkat çekerek Fed’in bu duruma faiz artışıyla yanıt vermek için çok uzun bekleme süresi olmadığını söyledi

Kansas City Fed ve Dallas Fed’in düzenlediği sanal enerji konferansında konuşan George tedarik zincirindeki sorunların düzelmesi ve talebin azalmasıyla enflasyonda ılımlılaşma olabileceğini ancak enflasyonun bir süre daha yüksek kalmaya devam edebileceğini belirterek “bu enflasyonist baskılar nedeniyle ‘para politikasında sabırlı olma argümanı’ azaldı.” dedi.

George daha önce geçici gibi görünen ve fiyatlarda yükselişe neden olan sıkıntıların kalıcı olabileceğini, tedarik zinciri sıkıntılarının 2022’de de sürebileceğini ifade etti. George daha önce belirli mal ve hizmetlerde fiyat artışları olduğunu, son dönemde ise artışların genele yayıldığını söyledi.

Bugün açıklanan tarım dışı istihdam verisi öncesi konuşan George istihdam piyasasındaki iyileşme konusunda iyimser olduğunu belirtti.

Kansas City Fed Başkanı Esther George, enflasyonun er ya da geç gerileyeceğini beklemek için neden bulunduğunu, bununla birlikte uzun süreli yüksek enflasyon riskinin arttığını söyledi.

Enflasyonun uzun vadeli ortalamanın üzerinde seyretmekte olduğunu ifade eden George, iş gücü piyasalarının ise daha toparlanmak için alanları olduğunu vurguladı.

Kansas City Fed Başkanı, tedarik zincirlerindeki aksamaların fiyat artışlarına katkı yaptığını da belirtti.

George, enflasyonun ve iş gücü piyasasındaki anlaşmazlıkların ne kadar uzun süre devam edeceği konularında belirsizliğin politika yapıcılar için seçimler yapmayı karmaşıklaştırdığını da ifade etti. "Fed'in hedeflerinin çatışma içinde olduğu bir zamanda olabiliriz" değerlendirmesini yapan George, bir dizi göstergenin sıkı bir iş gücü piyasasına işaret ettiğini de söyledi.

George’un 2022’de FOMC’de oy hakkı bulunuyor.

Fed bu haftaki toplantısında aylık varlık alım programını azaltacağını duyurmuş, Başkan Jerome Powell tahvil alım programının azaltılmasının faizlerin artacağına dair bir işaret olmadığını belirtmişti.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb06 Kasım 2021 08:50

    Artırırlarsa bastıkları paralar tsunami gibi gidecek...bunlar aptal...

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Kasım 2021 22:07

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6) ABD BATMIŞ AĞLAYANI YOKTUR.BU NUMARALARI MİLLET YER Mİ.TRİLYONLARCA DOLAR BASIN EMTİALARA YATIRIN FAİZ ARTIRARAK BUNLARDAN KURTULUN.BİZİM ÜLKEMİZ HARİÇ DİĞER ÜLKELER ASLA DOLAR BULUNDURMUYOR ELLERİNDE HEP EMTİALARA YATIRDILAR PARALARINI. (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)