BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed'de reform sesleri----

Fed'de reform sesleri

Fed'de reform sesleri
30 Nisan 2013 - 13:10 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük merkez bankası Fed'in kuruluşunun 100. yılında radikal reform çağrıları artıyor

Kıdemli Cumhuriyetçi senatör Brady, Fed'in 100. yıl değerlendirmesinde altın standardından, fiyat seviyesi hedefine kadar her şeyin masada olması çağrısında bulundu.
Kongre'nin ortak ekonomi komitesinin başkanlığını yürüten Kevin Brady, Kongre'nin dünyanın en büyük ve en önemli merkez bankasının görevlerinde radikal değişikliğe öncülük edebilecek çift partili bir komisyon atamasını istiyor.
Kongre'nin bir komisyon atama süreciyle birlikte Brady'nin yasa taslağı, 1913'teki kuruluşundan bu yana Fed'in temellerinin en ciddi revizyonuna işaret ediyor.
İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Brady, bunun Fed'i sonlandırmak değil, tam aksi olduğunu, son 100 yılın en geniş kapsamlı ve yapıcı analizi olmasını istediklerini dile getirdi. Brady, "İtfaiyenin, yangın çıkmadan neler yapmasının gerektiğine ilişkin bir tartışma istiyoruz" dedi.
Yüzyıl Parasal Komisyonu'nun nominal gayrisafi yurtiçi hasıla hedefi gibi işsizlikle mücadele için daha agresif görevler ve yalnızca enflasyon gibi konservatif rejimlerin incelenmesine yönelik talimatlar olacak.
Fed'in son finansal krizden bu yana uyguladığı aşırı gevşek para politikaları, ABD'deki birçok politikacıyı endişelendiriyor ve Fed'de radikal reform yapılması çağrılarına neden oluyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)