BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yıl sonuna kadar adım atmalı----

Fed yıl sonuna kadar adım atmalı

Fed yıl sonuna kadar adım atmalı
05 Temmuz 2021 - 08:04 www.finansgundem.com

Daly, “Varlık alımlarının azaltmayı bu yıl içinde değerlendirmek uygun olur” dedi

Enflasyondaki hızlı artış sonrası ABD Merkez Bankası’nın piyasalara para vermeyi azaltacağı hatta faiz artırımlarının öne çekileceği yönündeki görüşler piyasalar üzerinde adeta bir kılıç gibi sallanıyor. İstihdam rakamlarının henüz pandemi öncesine dönmemiş olması ise Fed’in para politikasında değişikliğe gitmesini engelleyecek bir veri olarak gösteriliyor. Bu hafta Fed toplantısı sonrası yapılacak açıklamalarda satır araları çok iyi takip edilecek. Ancak toplantı öncesinde gelen bir açıklama yeniden kafaları karıştırdı! San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD ekonomisine verilen olağanüstü desteğin bir kısmının yıl sonuna kadar azaltılmaya başlanmasının uygun olabileceğini söyledi.

AP'ye konuşan Daly, "Ekonomi gerçekten güzel şekilleniyor. Ekonominin giderek daha fazla kendi başına çalışabilir hale geldiğini görüyorum. Bu, ekonomiye sağladığımız desteğin bir kısmını, büyük bir kısmını değil, geri çekmeye başlayabileceğimiz anlamına geliyor" dedi.

"Hala tam istihdam hedefimizin yakınında değiliz. Son dönemde enflasyon ölçümlerinde görülen geçici yükselişe rağmen hala enflasyon hedefimizi, fiyat istikrarı hedefimizi kaçırabiliriz" diye konuşan Daly, Fed'in ekonomiye desteklerini tamamen geri çekmesi için bu hedeflere ulaşılmasına sıkı sıkıya bağlı olmaya devam ettiğini de vurguladı.

Yükselen enflasyon geçici olmayabilir

 

Powell dijital dolar için ön araştırma yapıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)