BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed yetkilisinden faiz indirim mesajı----

Fed yetkilisinden faiz indirim mesajı

Fed yetkilisinden faiz indirim mesajı
05 Mart 2024 - 07:53 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in üçüncü çeyrekte planladığı faiz indiriminin ardından bir sonraki toplantıda faiz indirimlerine ara verilmesini beklediğini söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in üçüncü çeyrek için planladığı ilk faiz indiriminin ardından, politika değişikliğinin ekonomiyi nasıl etkilediğini değerlendirmek için bir sonraki toplantıya ara verilmesini beklediğini söyledi.

Bostic, Pazartesi günü Atlanta Fed web sitesinde yayınlanan ayrı bir yorumda, işletmelerin çok fazla coşkuya sahip olduğundan ve fiyat baskılarını artıran bir faiz indirimi sonrasında yeni bir talep patlaması yaratabileceğinden endişe duyduğunu söyledi. Basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, bunun Faiz oranlarını hızlı bir şekilde düşürmemenin bir başka nedeni olabileceğini söyledi.

Bostic, "Muhtemelen arka arkaya kesintiler olacağını tahmin etmezdim. Belirsizlik göz önüne alındığında, harekete geçmenin ve ardından piyasalardaki katılımcıların, iş dünyasının liderlerinin ve ailelerin buna nasıl tepki verdiğini görmenin iyi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bostic'in yorumları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Çarşamba ve Perşembe günü Kongre'ye vereceği para politikası beyanı öncesinde geldi. Başkanın politika komitesinin faiz oranlarını düşürmek için aceleye gerek olmadığı yönündeki mesajını tekrarlaması bekleniyor.

JPMorgan, TCMB faiz artırım öngörüsünü revize etti

 

Powell, faiz indiriminde acele edilmemesi gerektiği mesajını yineleyecek

 

Goldman Sachs, ECB'den beklediği faiz indirimi tahmini değiştirdi

 

Fed yetkilisi Daly: Acil bir faiz indirimi ihtiyacı yok

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)