BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed, varlık alımı azaltımında anlaşma yolunda----

Fed, varlık alımı azaltımında anlaşma yolunda

Fed, varlık alımı azaltımında anlaşma yolunda
16 Ağustos 2021 - 13:00 www.finansgundem.com

Fed üyeleri varlık alımlarının azaltılmaya başlanmasında bir uzlaşma noktasına geliyorlar

Fed üyeleri, hali hazırda ayda 120 milyar dolar olan varlık alımlarının azaltılmaya başlanması konusunda bir uzlaşma noktasına geliyorlar.

San Francisco, Boston, Dallas ve St Louis Fed başkanları yaptıkları açıklamalarda, varlık alımlarında azaltımının en geç 3 ay içinde başlaması ve alımların 2022 yılı ortasına kadar bitirilmesine destek verdiler.

St Louis Fed Başkanı Bullard verdiği röportajda, Fed'in Hazine kâğıdı alımlarını aylık 20 milyar dolar ve mortgage destekli menkul kıymet alımlarını 10 milyar dolar azaltmaya gelecek ay başlaması gerektiğini savunurken, alımlarının 2022 Mart ayına kadar bitirilmesini istedi.

Dallas Fed Başkanı Kaplan ise gelecek aydan itibaren Hazine kâğıdı alımlarının aylık 10 milyar dolar ve mortgage destekli menkul kıymet alımlarının 5 milyar dolar azaltılmasını istediğini belirtirken,  varlık alım programının 8 ay içinde tamamlanması taraftarı olduğunu vurguladı.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, mortgage destekli menkul kıymet alımlarının Hazine kâğıdı alımlarından önce azaltılması taraftarı olduğunu ifade ederken, ekonomide güçlü büyümenin devam etmesi halinde alımların 2022 ortasına kadar bitirilmesini destekleyeceğini belirtti.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly'de varlık alımlarının bu yılın sonunda veya gelecek yılın başlarında azaltılması taraftarı olduğunu ifade etti.

Fed'in varlık alımıyla ilgili farklı görüşler

'Varlık alımlarını azaltmak için beklenmeli'

'Varlık alımlarının azaltılması faiz artırımını erteleyebilir'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)