BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'in varlık alımıyla ilgili farklı görüşler----

Fed'in varlık alımıyla ilgili farklı görüşler

Fed'in varlık alımıyla ilgili farklı görüşler
12 Ağustos 2021 - 10:17 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) uzmanları istihdam verisinin ekonomik toparlanmayı işaret etmesi ile birlikte varlık alımlarının azaltılması gerektiğini belirtti. Uzmanlar, varlık alımlarının azaltılmasının şartlarını tartışıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin bazıları, ülke ekonomisinin güçlü büyümeye devam etmesinin ve istihdam piyasasındaki toparlanmanın Fed’in ekonomiye olan desteğini çekme zamanının neredeyse geldiğine işaret ettiğini ifade etti.

Fed yetkilileri, merkez bankasının geçen yıl finansal piyasaları istikrara kavuşturmak ve salgın sürecinde ekonomiye destek vermek için başlattığı varlık alım programının hızını azaltmaya ne zaman ve nasıl başlayacağını değerlendirme süreci içindeler.

FARKLI GÖRÜŞLER VAR

Yetkililerin zamanlama konusunda farklı görüşleri var.

Kansas City Fed Başkanı Esther George, enflasyondaki yükseliş, istihdam piyasasında iyiye gidiş ve güçlü talebin devam edeceği beklentilerine dayanarak tahvil alım programını azaltmaya başlama kriterlerinin sağlandığını belirtti.

George, dün internet üzerinden gerçekleşen bir seminerde yaptığı açıklamada “Bu koşullar altında varlık alımlarını sonlandırmayı destekliyorum” dedi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, CNBC ile gerçekleştirdiği söyleşide Fed’in gelecek ay tahvil alım programını azaltmaya başlama takvimini açıklaması ve buna Ekim’de başlaması gerektiğini ifade etti.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ise Reuters ile gerçekleştirdiği söyleşide Fed’in ekonomiye olan desteğini çekmeden önce ABD’de istihdam yeterince toparlanana kadar birkaç aya daha ihtiyaç olabileceğini söyleyerek daha orta yolu bulmayı hedefleyen bir tutum benimsedi.

BİST 100 endeksinde gözler Merkez'de

Perakede satış hacmi artış gösterdi

VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)