BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed üyesinden yavaşlama mesajı----

Fed üyesinden yavaşlama mesajı

Fed üyesinden yavaşlama mesajı
19 Ocak 2023 - 20:26 www.finansgundem.com

Boston Fed Başkanı Susan Collins yüksek enflasyonla mücadele etmek için sürdürülen sıkılaşma politikasının daha ılımlı hızda devam etmesinden yana olduğunu belirtti

Boston Fed Başkanı Susan Collins, “artık faizler kısıtlayıcı alanda ve şu anki göstergelere bakılırsa zirveye yaklaşmış olabilir. Bu nedenle sıkılaşmanın daha yavaş biçimde gerçekleşmesinin uygun olacağını düşünüyorum. Daha ölçülü düzenlemeler, para politikası riskleriyle mücadeleyi de kolaylaştıracaktır.” değerlendirmesini yaptı.

4 toplantı üst üste 75 baz puan faiz artışı yapan Fed geçen ay artış hızını yavaşlatmış ve 50 baz puan artırıma gitmişti. Son projeksiyonlar, Fed yetkililerinin faizin bu sene yüzde 5,1’e yükselmesini ve 2023’e kadar burada kalmasını beklediğini gösteriyor.

Bu yıl oy hakkı bulunmayan Collins de benzer görüşü paylaşarak “Daha fazla faiz artışı bekliyorum. Muhtemelen yüzde 5’in biraz üzerinde olur ve bir süre bu seviyede kalır” ifadesini kullandı. Fed’in 1 Şubat’taki toplantıda artış hızını yavaşlatması ve 25 baz puanla yola devam etmesi bekleniyor.

Collins konuşmasında enflasyonun büyük bir durgunluğa yol açmadan düşürüleceği konusunda iyimser olduğunu da sözlerine ekledi.

Philadelphia Fed İmalat Endeksi'nde artış

 

Dimon: Fed faizi yüzde 5'in ötesine yükseltecek

 

FED resesyon istiyor… Yatırımcılar ne yapmalı?

 

Fed Başkanı Powell, Kovid-19'a yakalandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)