BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyesinden enflasyon uyarısı: Sıkılaştırma devam etmeli----

Fed üyesinden enflasyon uyarısı: Sıkılaştırma devam etmeli

Fed üyesinden enflasyon uyarısı: Sıkılaştırma devam etmeli
12 Ekim 2022 - 08:21 www.finansgundem.com

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, bu yıl yapılan büyük faiz artırımlarına rağmen enflasyonda yükselişin henüz kontrol altına alınmadığını belirterek, parasal sıkılaştırma politikasına devam etmenin gerekli olduğunu söyledi.

ABD'de yüksek enflasyonla mücadele için para politikasında sıkılaştırmaya giden Fed'in önümüzdeki dönemde agresif tavrını devam ettirmesi bekleniyor.

Fed'in agresif hareketleri piyasalarda resesyon endişelerine yol açarken, üyelerden enflasyon konusunda uyarılar gelmeye devam ediyor.

New York Ekonomi Kulübü'nde konuşan Mester, "Kabul edilemeyecek kadar yüksek ve ısrarcı enflasyon ABD ekonomisinin karşı karşıya olduğu önemli zorluk olmaya devam ediyor. Ekonominin talep tarafından biraz yavaşlama ve arz tarafından iyileşme işaretleri olsa da enflasyon konusunda ilerleme yok" dedi.

Fed yetkillerinin kolleftik olarak beklediklerinden daha fazla faiz artırımı beklediğini ifade eden Mester, "Para politikası sınırlayıcı bölgeye doğru hareket ediyor ve enflasyonu yüzde 2 hedefimize doğru sürdürülebilir bir düşüş patikasına sokmak için o sınırlayıcı bölgede biraz samana ihtiyacı olacak" dedi.

Mester, gelecek FOMC toplantısında ne kadar büyük bir faiz artırımı beklediği konusunda bilgi vermedi, ancak Faiz artırımlarının büyüklüğünün enflasyon görünümüne bağlı olduğunu vurguladı.

Enflasyonun gelecek yılın sonuna kadar yüzde 3,5'e geri gelmesi gerektiğini savunan Mester, yüzde 2 hedefine ise 2025 yılında geri gelineceğini öngördü.

Biden: Suudi Arabistan'ın Rusya ile yaptıklarının sonuçları olacak

 

ABD'li tüketicilerin enflasyon beklentileri düştü

 

IMF: Merkez Bankalarının enflasyonla mücadelesi sürecek

 

FED’in faiz artışı planına sadık kalacak mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)