BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyelerinden önemli açıklamalar----

Fed üyelerinden önemli açıklamalar

Fed üyelerinden önemli açıklamalar
23 Kasım 2022 - 08:14 www.finansgundem.com

Fed üyeleri Esther George ve Loretta Mester, faiz ve enflasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundular.

Amerikan Merkez Bankası (Fed), enflasyonla mücadele için faiz artırımlarını sürdürürken, konuya ilişkin Fed üyelerinden de açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son olarak, Kansas City Fed Başkanı Esther George, tasarrufu teşvik etmek için yüksek faiz oranlarının daha uzun sürebileceğini belirtirken, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester da, enflasyonu düşürmenin Fed için kritik olmaya devam ettiğini yineledi.

George yaptığı açıklamada, pandemiden bu yana hanehalklarının hala elinde bulundurduğu yedek tasarruf miktarı göz önüne alındığında, tüketici talebini başarılı bir şekilde azaltmak ve yüksek enflasyonu düşürmek için ABD Merkez Bankası'nın(Fed) Faiz oranlarını daha yüksek bir seviyeye çıkarması ve daha uzun süre orada tutması gerekebileceğine işaret etti.

Öte yandan Mester ise, "Yüksek enflasyon seviyeleri göz önüne alındığında, fiyat istikrarını yeniden sağlamak Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bir numaralı odak noktası olmaya devam ediyor. Enflasyonu yüzde 2 hedefine geri döndürmek için araçlarımızı kullanmaya kararlıyız" dedi. 

Mester, ücret artışlarının çoğu durumda enflasyonun altında kaldığını ve işçi ücretlerinin enflasyonun temel itici gücü olmadığını söyledi. 

FED faizleri için hedef yüzde 9 mu?

 

Collins: Daha fazla faiz artışı gerek

 

Yeni Zelanda'dan tarihinin en yüksek faiz artırımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)