BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFed üyelerinden kritik faiz açıklaması----

Fed üyelerinden kritik faiz açıklaması

Fed üyelerinden kritik faiz açıklaması
07 Kasım 2022 - 08:15 www.finansgundem.com

Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) geçtiğimiz haftaki faiz kararının ardından açıklamalarda bulunan Fed üyeleri, faiz artırımlarının yavaşlayacağına dair sinyal verdi.

Fed, politika faiz bandını beklentilere paralel şekilde aralıksız dördüncü kez 75 baz puan artırırken, Fed Başkanı Jerome Powell enflasyonu düşürmek için faizleri gerektiği kadar yükseltmeye hazır olduklarını ancak bunu daha küçük boyutta artırımlarla yapabileceklerini söylemişti.

Öte yandan, gelecekteki faiz artırımlarının hızlı konusunda daha bilinçli şekilde değerlendirme yapmaya hazır olduğunu ifade eden Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Faiz artırımlarının yavaşlayabileceğini belirtirken, Powell'in nihai faiz oranının önceki resmi tahminden daha yüksek olabileceği sözlerine de destek verdi.

ABD tarım dışı istihdam verilerini de değerlendiren Barkin, "Açıklanan rakamlar benim temas kurduğum kişi, kuruluşlardan duyduklarım ile tutarlı. Talep güçlü olmaya devam ediyor. İş gücü piyasası sıkı olmayı sürdürüyor ve bu hala yapacak çok işimiz olduğu anlamına geliyor" diye konuştu.

Fed'in daha küçük faiz artırımlarına doğru kaymasının vakti geldi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans da, para politikasının ihtiyaç duyulandan daha fazla sıkılaşmasının önüne geçilebilmesi için Fed'in daha küçük faiz artırımlarına doğru kayma vaktinin geldiğini söyledi.

Önden yüklemeli faiz artırımlarının tamamlandığını, artık sınırlayıcı para politikasında doğru noktayı bulmaya çalıştıklarını ifade eden Evans, "75 baz puan olmayan bir hızda faiz artırımı, FOMC'ye nihai olarak ulaşılmak istenen seviyeye çok hızlı gitmeden biraz daha fazla veri görme imkanı verecek, bu bana akıllıca geldi" diye konuştu.

"Para politikasında doğru noktayı arıyoruz"

Fed'in yaptığı 75 baz puanlık faiz artırımını destekleyen Evans, ancak Fed'in şimdi faiz artırım hızını biraz geri çekmesi gerektiğini belirterek, "Para politikasını sıkılaştırmak için bolca kapasite var, ancak bunun daha yavaş bir hızla yapılması gerekli. Önden yüklemeyi tamamladık ve şimdi sınırlayıcı para politikasında doğru noktayı arıyoruz" dedi.

Aralık ayında ortaya konacak faiz projeksiyonlarının büyük olasılıkla Eylül ayında açıklananlardan biraz daha yüksek olacağını belirten Chicago Fed Başkanı, faiz artırımlarına ara vermeyi düşünmenin ise şu andan bir yıl sonra mümkün olabileceğini savundu.

Fed'in ulaşacağı nihai faiz oranına yönelik tahminler revize edildi

 

Fed: ABD'de enflasyon gittikçe yükseliyor

 

Fed gözlemcilerine göre faizde zirve %5'in üzeri

 

Summers: Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)