BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed, üst düzey personeline yönelik yatırım kısıtlamalarını genişletiyor----

Fed, üst düzey personeline yönelik yatırım kısıtlamalarını genişletiyor

Fed, üst düzey personeline yönelik yatırım kısıtlamalarını genişletiyor
01 Şubat 2024 - 01:00 www.finansgundem.com

Fed'den yatırım ve ticaret politikasını daha da geliştirecek güncelleme kararları geldi. Buna göre; Fed personelinin sayısını artıracağı ve gizli FOMC bilgilerine erişimi olan tüm personel üzerindeki kısıtlamaları sıkılaştıracağı kaydedildi

ABD Merkez Bankası (Fed), yatırım ve ticaret faaliyetlerine ilişkin kısıtlamaların kapsamına giren Fed personelinin sayısının artırılacağını ve hassas bilgilere erişimi olan personel üzerindeki kısıtlamaların sıkılaştırılacağını bildirdi.

Fed'den yapılan açıklamada, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC), yatırım ve ticaret politikasını daha da geliştirecek güncellemeleri duyurduğu aktarıldı.

FED'DEN YENİ GÜNCELLEMELER

İlk olarak 2022'de kabul edilen politikanın herhangi bir çıkar çatışması görünümüne karşı bile koruma sağladığına işaret edilen açıklamada, söz konusu politikanın kamuoyunun FOMC'nin çalışmalarının tarafsızlığı ve bütünlüğüne olan güvenini desteklemeyi amaçladığı vurgulandı.

Açıklamada, politika güncellemelerinin yatırım ve ticaret faaliyetlerine ilişkin en katı kısıtlamaların kapsamına giren Fed personelinin sayısını artıracağı ve gizli FOMC bilgilerine erişimi olan tüm personel üzerindeki kısıtlamaları sıkılaştıracağı kaydedildi.

Güncellenen politikanın ek olarak getirdiği yeniliklere değinilen açıklamada, hassas FOMC bilgilerine erişimi olan personelin, mali açıklamalarının doğruluğunu kontrol etmek için aracılık veya diğer menkul kıymet işlem bildirimlerini sunmalarının destekleneceği ifade edildi.

Açıklamada, mevcut politikanın halihazırda para politikası karar alma sürecinde yer alan üst düzey Fed yetkililerinin bireysel hisse senetleri veya sektör fonları satın almasını; bireysel tahvillere, menkul kıymetlere, kripto para birimlerine, emtiaya veya yabancı para birimlerine yatırım yapmasını; türev sözleşmelerine girmesini ve açığa satış yapmasını yasakladığı anımsatıldı.

Yeni kısıtlamaların 30 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

Fed politika faizini sabit tuttu

 

Küresel piyasalarda tüm dikkatler Fed'de

 

Fed'den ilk faiz indirimi ne zaman gelecek?

 

Piyasalar Fed'i fiyatlıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)