BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFED sonrası para piyasası fonlarına yatırımcı akını----

FED sonrası para piyasası fonlarına yatırımcı akını

FED sonrası para piyasası fonlarına yatırımcı akını
28 Temmuz 2023 - 15:21 www.finansgundem.com

Amerikan para piyasası fonlarındaki yatırımcı varlıkları FED kararı sonrasında 5,49 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaştı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Para piyasası fonlarına park edilen nakit varlıklar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Yatırımcılar yüksek getiri arayışıyla merkez bankalarının yüksek faizlerinden yararlanmaya çalışıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Merkez Bankası’nın (FED) hafta içerisinde politika faizlerini 25 baz puan artırması tasarruf sahiplerinin yatırım tercihlerini de değiştirdi. FED’in politika faizlerini %5,25 ila %5 aralığına taşımasıyla ve son 12 toplantıda 11 faiz artırımı gerçekleştirmesiyle birlikte yatırımcılar da hisse senetlerine göre daha risksiz bir tercih olan para piyasası fonlarına akın etti.

Bloomberg’ün haberinde yer alan Investment Company Enstitüsü verilerine göre, 26 Temmuz tarihine kadar olan haftada ABD para piyasası fonlarına yaklaşık 28,4 milyar dolar aktı. Fonlardaki toplam varlıklarsa daha önce benzeri görülmemiş bir seviye olan 5,49 trilyon dolara ulaştı. Bu rakam bir hafta öncesindeyse 5,46 trilyon dolardı. Fonlardan çıkan varlıkların da hesaba katılmasıyla birlikte bir hafta içerisinde Amerikan para piyasası fonlarına 4,22 milyar dolarlık yeni para girişi yapıldı.

Para piyasası fonları varlıkların ağırlıklı ortalama vadesini de uzatmaya başladı. Zira yatırımcılar yakın zamana kadar, merkez bankası faiz artışlarından hemen yararlanamama riski nedeniyle, rekor miktardaki varlıklarını uzun vadeli borçlanma araçlarına tahsis etmek konusunda çekingen davranıyorlardı.

26 Temmuz’a kadar olan hafta içerisinde öncelikle hazine bonoları, geri alım anlaşmaları ve hükümet borcu gibi menkul kıymetlere yatırım yapan hükümet fonlarındaki varlıklar 26,9 milyar dolarlık bir artışla 4,52 trilyon dolara yükseldi. Ticari kağıt gibi yüksek riskli varlıklara yatırım yapma eğiliminde olan prime fonlardaki varlıklarsa 3,46 milyar dolarlık bir artışla 854 milyar dolara ulaştı.

 

ABD ekonomisi hız tuzağından nasıl kaçabilir

 

FED’in Faiz artışı sonrası para nereye yatırılmalı?

 

Fed'den 25 baz puanlık faiz artışı kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)