BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed sabırlı olmalı----

Fed sabırlı olmalı

Fed sabırlı olmalı
27 Şubat 2014 - 07:25 www.finansgundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren, işgücü piyasasındaki zayıflıklara dikkat çekti

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ABD'nin istihdam piyasasındaki kalıcı hasar ihtimaline karşı, Fed'in teşviklerden çıkarken sabırlı olması gerektiğini savundu.

İstihdam piyasasındaki kaydadeğer ölçüdeki durgunluğun devam ettiğini söyleyerek, "  Durgunluğun üst ya da altı, geçtiğimiz ay yüzde 6.6'ya gerileyen işsizlik oranı ile gösteriliyor" diye konuşan Rosengren, mevcut şartların, gevşek para politikasından çıkışın çok sabırlı olmasını gerektirdiğini belirtti. Rosengren, son ekonomik verilerdeki zayıflığa dikkat çekti.

Rosengren'in açıklamaları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın işgücü piyasasının henüz Büyük Depresyon'dan bu yanaji en derin ve uzun süreli  resesyondan tam olarak toparlanmadığı görüşünü de yansıtıyor. Yellen 11 Şubat'ta Kongre'ye yaptığı sunumda ABD'de istihdamın toparlanmasının "tamamlanmış olmaktan uzak" olduğunu savunmuştu. Yellen, bugün Washington saati ile 10:00'da Senato Bankacılık Komitesi'ne konuşacak.

Fed'in teşvik politikalarının daimi destekçisi olan Rosengren, ilk başta merkez bankasının Aralık'ta tahvil alımlarını azaltmaya başlama kararına karşı çıkmıştı. FOMC'de bu yıl oy hakkı olmayan Rosengren o zamanda bu yana azaltımın daha ileri bir tarihte başlatılmasını tercih edeceğini söylese de , Fed'in her toplantısında alımları 10 milyar dolar azaltma stratejisini destekliyor.

Rosengren, ekonominin, sert kış koşullarının dışında nedenlerden zayıf olduğuna yönelik kanıtların bulunması durumunda, ABD merkez bankasının tahvil alımları azaltımının hızını düşürebileceğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)