BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Fed QE'de azaltıma gidebilir'----

'Fed QE'de azaltıma gidebilir'

'Fed QE'de azaltıma gidebilir'
05 Haziran 2013 - 12:49 www.finansgundem.com

Deutsche Bank'ın baş ABD ekonomisti LaVorgna, Fed'in Eylül'de tahvil alımlarında üçte bir oranda azaltma yapabileceğini söyledi

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank AG'nin baş ABD ekonomisti Joseph LaVorgna, istihdam piyasası güçlenmeye devam ederse Fed'in büyük ihtimalle Eylül'de tahvil alımlarında üçte bir oranında azaltma yapacağını söyledi.
İlk indirim 10 milyar doları mortgage tahvilleri ve 15 milyar doları ABD Hazine tahvillerinden oluşarak 25 milyar dolar olacak. LaVorgna, bunun aylık alımları mevcut 85 milyar dolar seviyesinden 60 milyar dolara düşüreceğini belirtti.
Politika yapıcıların hâlen Eylül'deki toplantılarında tahvil alımlarını azaltma yolunda olduklarını söyleyen LaVorgna, bu senaryonun işsizlik başvurularındaki düşüş trendinin devam etmesini ve bu taz işe alımların artmasını varsaydığını dile getirdi.
Deutsche Bank'a göre Fed yıl sonuna kadar Ekim ve Aralık'ta 30'ar milyar dolarlık indirimlerle tahvil alım programını sonlandırabileceğini öngördü. Deutsche Bank, Fed ile doğrudan işlem yapma ve Hazine ihalelerine katılma hakkı olan 21 kuruluş arasında yer alıyor.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke 22 Mayıs'ta ekonomideki ilerlemenin sürdürülebilir olduğuna kanaat getirmeleri hâlinde politika yapıcıların önümüzdeki birkaç toplantıda tahvil alım programını yavaşlatmayı değerlendirebileceklerini söylemişti.
Çalışma Bakanlığı'nın 30 Mayıs tarihli raporuna göre haftalık işsizlik maaşı başvuruları 1 yıl öncesi 382,000 ve 2 yıl önceki 418,000 seviyesinden 354,000 kişiye geriledi.
Deutsche Bank, gösterge faizi 2014'ün ilerleyen zamanlarında artırabileceğini tahmin ediyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)