BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed piyasalara ne söyleyecek?----

Fed piyasalara ne söyleyecek?

Fed piyasalara ne söyleyecek?
27 Ekim 2015 - 07:24 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Muhammed El-Erian Fed'in bu hafta yapacağı toplantıyı ve sonuçlarını değerlendirdi

Ünlü fon yöneticisi Muhammed El-Erian, Salı günü başlayacak ve iki gün sürecek Fed toplantısı öncesi Bloomberg News'a değerlendirmelerde bulundu.

El-Erian'ın değerlendirmeleri şöyle;

Fed yetkilileri, Salı günü başlayacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının sonunda, karışık bir ekonomik tabloyu resmedecek.

Yekililer daha az alarm veren bir uluslararası içeriği memnuniyetle karşılayacak: ABD dışındaki finans piyasalarında görülen bozulmalar, özellikle gelişen ekonomilerdeki altüst oluş dikkate alındığında, azaldı. Aynı zamanda, ancak, Fed yetkilileri, sağlam istihdam artışları ve hafifçe yükselen enflasyonun diğer bölgelerdeki zayıflıkla dengelendiği, bir miktar daha az güçlü ABD ekonomisini işaret edecek.  

Merkez Bankası, küresel piyasalardaki geniş tabanlı toparlanma tarafından meydana getirilen genel finansal koşullarının gevşetilmesini not edecek. Ve bazı yetkililerin özel olarak aşırı risk alınması tehdidinden ve bunun gelecekte finansal istikrar için sonuçlarından endişe duymasına karşın, bu endişeler muhtemelen FOMC açıklamasında yansıtılacak.

Fed, Çin Merkez Bankası'nın geçen haftaki politika adımı ve Avrupa Merkez Bankası tarafından verilen sinyaller dikkate alındığında, diğer birkaç etkili merkez bankasının ilave likidite enjektesinde odaklanmaya devam ettiğini vurgulayacak. Ancak, önceki durumların aksine, ABD merkez bankası, doların değer kazanma görünümü hakkında endişelerini göstermekten kaçınacak.

Tüm bunlarla birlikte, Fed yeni bir politika adımı atmaktan kaçınacak. Faizi artırmayacak ve açık bir biçimde daha geniş ölçekli yeni bir menkul kıymet alım programı açıklamayacak.

Ancak, şimdilerde son 10 yıldaki ilk faiz artırımının gelecek yıla kadar ertelendiğine daha fazla ikna olmuş piyasalara tepki olarak, Fed, Aralık toplantısının halen "canlı" olduğunu işaret eden bir adım atacak ve böylelikle maksimum karar alma esnekliğini devam ettirecek. Bu durum, merkez bankasının kararlarının verilere bağımlı kalmaya devam edeceği mesajını tekrarlaması yoluyla açık hale getirilecek.

Fed'in muhtemelen olması gerektiğini düşündüğüm kadar iddialı olmayacak olmasına karşın, yetkililer piyasanın dikkatinin ilk faiz artırımının zamanlaması üzerinde kararlı bir şekilde sabitlenmesinden uzaklaşması için de çaba sarfedecek. Bunun yerine, merkez bankacıları piyasaların dikkatini, muhtemelen çok kademeli, otomatiklikten uzak ve tarihi ortalamalarının altında bir seviyede sona erecek bir Faiz artırımı çevriminin kapsam ve süresine daha fazla çevirmesi konusunda ısrarcı olacak.

Son olarak, yalnızca bölgesel başkanlar ve kurul guvernörleri arasındaki olağan olmayan bölünmelerde değil, aynı zamanda bazı son kamuoyuna yapılan açıklamaların gösterdiği üzere güvernörlerin kendileri arasındaki farklılıklarda görülen bölünmüş FOMC'ye ilişkin haberler dikkate alındığında, yetkililer, konu özellikle oylamadaki muhalefete geldiğinde, daha bütünleşmiş bir cephe portresi çizmek için ellerinden geleni yapacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)