BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed istihdama odaklandı----

Fed istihdama odaklandı

Fed istihdama odaklandı
10 Temmuz 2013 - 21:22 www.finansgundem.com

Fed'in Haziran ayı toplantı tutanaklarına göre banka varlık alımını azaltmadan önce istihdamda daha ciddi iyileşme görmek istiyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayındaki toplantı tutanaklarında, birçok Fed üyesinin, varlık alımlarında yavaşlamaya gidilmeden önce istihdam piyasasında ilerleme görmek istediği gözlendi.
Fed'in 18-19 Haziran'da yapılan toplantısının tutanakları yayımlandı.
Toplantıda Fed üyeleri arasında, Fed'in varlık alımlarına dair zaman çizelgesinin en iyi nasıl iletilebileceği konusunda tartışma yaşandığı ortaya çıktı.
FED'in birçok üyesi, toplantıda bankanın varlık alımlarını azaltmasından önce istihdam piyasasındaki ilerlemenin sürdürülebilir düzeye ulaşması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Tutanaklara göre, FED üyelerinden birçoğu, varlık alımlarında yakın bir zamanda azaltmaya gidilebileceği konusunda kendilerinden emin bir tavır ortaya koydu.
Tutanaklarda, bazı üyeler toplantı sonrasındaki açıklamada bunun yansıtılmasını isterken, diğerlerinin ise böyle bir açıklamanın yanlış yorumlanabileceği görüşünü dile getirdiği görüldü. Sonuç olarak, üyelerin çoğunluğu Fed Başkanı Ben Bernanke'nin bankanın duruşunu basın toplantısında izah etmesi gerektiği ve Bernanke'nin varlık alımlarında herhangi bir azaltmanın ekonomik görünüme bağlı olacağını vurgulaması düşüncesinde mutabık kaldı.
Tutanakların, FED Başkanı Ben Bernanke'nin 18-19 Haziran'daki toplantı sonrasında yaptığı açıklamaları yansıttığı gözleniyor. Bernanke, Fed'in, varlık alımlarını bu yıl içerisinde muhtemelen yavaşlatabileceği ve ekonominin güçlenmeye devam etmesi halinde ise 2014 ortası civarında sona erdirebileceğini belirtmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)