BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed faiz artırımına ne zaman başlar?----

Fed faiz artırımına ne zaman başlar?

Fed faiz artırımına ne zaman başlar?
15 Mart 2021 - 08:18 www.finansgundem.com

Küresel ekonominin yeni gündemi ABD tahvilleri ancak Fed’in faiz artırım sürecine ne zaman başlayacağı da piyasaların geleceği açısında büyük önem taşıyor.

Ekonomistler, Fed'in faiz artırımına 2023'te başlamasını bekliyorlar. Bloomberg News tarafından yapılan anket, ekonomistlerin Fed'in faiz artırımına 2023 yılında başlamasını beklediklerini ortaya koydu. Anket, Fed'in Faiz artırımı tarihine yönelik bu tahminlerine Çarşamba günü açıklanacak projeksiyonlarda yer vermeyeceğini de öngördüler.

"FAİZLER SIFIRA YAKIN KALMAYA DEVAM EDECEK"

Ankete katılan ekonomistler Fed'den 2023 yılında 2 adet 25 baz puanlık faiz artırımı bekliyorlar. Fed'in Çarşamba günü saat 21'de açıklayacağı kendi tahminlerinin ise faizlerin sıfıra yakın kalmaya devam edeceğine işaret edeceğini düşünüyorlar. Fed'in Çarşamba günü sona erecek FOMC toplantısında, faizi sıfıra yakın tutma ve aylık varlık alımlarını 120 milyar dolar seviyesinde sürdürme taahhütlerini devam ettirmesi bekleniyor.

ABD’de enflasyon FED’in beklentilerini aşabilir

 

Fed tahvil alımını azaltır mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)