BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed beklentileri geriledi----

Fed beklentileri geriledi

Fed beklentileri geriledi
12 Nisan 2023 - 17:18 www.finansgundem.com

ABD'nin mart ayı enflasyonunun beklentilerin altında gelerek yüzde 5 olarak gerçekleşmesi sonrası piyasada bu yıl sonuna kadar Fed'den faiz artış beklentileri geriledi

Swap piyasalarında enflasyon verisi açıklanmadan önce ABD Merkez Bankası’nın Mayıs'ta 25 baz puanlık faiz artırım beklentisi yüzde 80'den yüzde 70 civarına geriledi.

Bu beklentiyle birlikte Hazine tahvilleri ralli yaptı, politika faizine duyarlı olan 2 yıllık tahvilin getirisi 15 baz puan düşerek yüzde 3,87 oldu.

Bloomberght'de yer alan habere göre, TD Securities Faiz Stratejisti Priya Misra enflasyonun hala çok yüksek olduğunu belirterek "Enflasyonda zirve görüldü bu nedenle Fed üzerindeki faiz artırım baskısı azalacaktır. Faiz piyasası da zayıf gelen manşet enflasyon verisine tepki gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.

Bugün açıklanan verilere göre yıllık enflasyon yüzde 6'dan yüzde 5'e geriledi. Beklenti yüzde 5,1'di. Gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek enflasyon ise yüzde 5,5'ten yüzde 5,6'ya yükseldi.

"SIKILAŞMA HENÜZ BİTMİŞ DEĞİL"

New York'taki Lazard'da Stratejist olan Ronald Temple "Ilımlılaşan fiyat baskıları ve istihdam piyasasındaki soğuma, piyasalarda geçici rahatlamaya neden olacak. Bu iyi bir haber olsa da sıkılaşma henüz bitmiş değil" ifadesini kullandı.

Wells Fargo Kıdemli Ekonomisti Jay Bryson ise ekonomi sadece kademeli biçimde yavaşlarsa 2023'te Faiz indirimlerinin mümkün olmayacağını belirtti. Bryson "Eğer yumuşak iniş gerçekleşirse enflasyon yüzde 3 - 3,5 civarında kalabilir. Fed enflasyonu yüzde 2'lik hedefe indirmek istiyorsa yıl sonuna kadar faiz indirimi görmeyebiliriz." şeklinde konuştu.

ABD'de enflasyon 22 ayın en düşük seviyesinde

 

Wall Street yanılıyor: FED faiz artırmayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)