BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFBI'ın FETÖ soruşturmasıyla ilgili Dışişleri'nden açıklama----

FBI'ın FETÖ soruşturmasıyla ilgili Dışişleri'nden açıklama

FBI'ın FETÖ soruşturmasıyla ilgili Dışişleri'nden açıklama
25 Aralık 2018 - 23:36 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Türkiye'nin ABD'de FETÖ'ye yönelik soruşturmalara dair gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, “Soruşturmaların, bu terörist ağın habis ve kanunsuz teşebbüslerini açıkça ortaya koyacağını umuyoruz” dedi

Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) ile Türken Vakfının ABD ve Kanada üniversitelerinde görevli Müslüman din görevlilerine yönelik Ankara’da bir otelde verdiği ortak konferansında konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye’nin yurt içi ve dışında yürüttüğü insani dış politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kıran kurulduğu 2014 yılından bu yana ABD'de kadim Türk geleneğinin bir sembolü olan Vakfın ABD’deki Müslüman öğrencilerin temel ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda çeşitli hayati görevleri yerine getirdiğini vurguladı.

“FETÖ, ABD'DE ZEHRİNİ YAYMAYA DEVAM EDİYOR “

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin uyarıda bulunan Kıran, “ABD'de zehrini yaymaya devam ediyor.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin ABD ile ilişkilere büyük değer verdiğini kaydeden Kıran, “Köklü ilişkilerimiz, uzun bir dayanışma ve askeri ortaklık tarihimiz ve küresel ölçekte kapsamlı iş birliğimiz bulunmaktadır. Bu sağlam ve dirençli bir ilişkidir.” dedi.

Kıran, 15 Temmuz darbe girişiminin faili Gülen’in halen ABD'de yaşadığını ve faaliyetlerini özgürce devam ettirdiğini hatırlatan Kıran, Gülen’in İslam’ın öğretilerini kötüye kullanarak radikal, tarikatçı, gizli bir terör örgütüne liderlik ettiğini söyledi.

ABD’nin FETÖ'ye karşı acilen tedbir almasını ve Türkiye’nin örgüt elebaşını da kapsayan iade taleplerine yanıt vermesini beklediğini vurgulayan Kıran, “ABD’deki FETÖ yapılanmalarına yönelik süregelen FBI soruşturmalarına dair gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu soruşturmaların, bu terörist ağın habis ve kanunsuz teşebbüslerini açıkça ortaya koyacağını umuyoruz.” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)