BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFBI'da istifa depremi----

FBI'da istifa depremi

FBI'da istifa depremi
31 Mayıs 2020 - 17:12 www.finansgundem.com

ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın en üst düzey hukukçusu olan Dana Boente’nin istifa ettiğini açıkladı

Federal Soruşturma Bürosu FBI, en üst düzey hukukçusu Dana Boente’nin istifa ettiğini açıkladı. İstifanın FBI’ın eski çalışanlarıyla ilgili incelemenin yapıldığı ve Başkan Donald Trump’tan kuruma yönelik baskının geldiğini bir sırada olması dikkat çekti.

Üst düzey bir Adalet Bakanlığı yetkilisi olan Boente Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in soruşturulmasına dahil olmuştu.

Flynn, eski özel savcı Robert Mueller'ın yürüttüğü Rusya soruşturması çerçevesinde FBI’ya yalan söylediğini itiraf etmişti.

Adalet Bakanlığı ise Flynn’e yönelik suçlamaların düşürülmesini istemişti. Adalet Bakanlığı’na göre savcılar ilk etapta Flynn’e suçlamalar yöneltmemeliydi.

Trump sürekli olarak Flynn ve kendisine yakın diğer isimlere yönelik soruşturmalar nedeniyle FBI’ı eleştirmişti.

NBC televizyonu iki kaynağa dayandırdığı haberinde Boente’nin istifasının istendiğini aktardı.

İstifanın Fox News'da Boente'nin Flynn soruşturmasındaki rolü nedeniyle eleştirel yayınının ardından gelmesine de dikkat çekiliyor.

Boente 38 yıllık kariyeri boyunca Adalet Bakanlığı ve FBI’da çeşitli görevler üstlendi. 2017’de Trump’ın Sally Yates’i görevden almasının ardından kısa süre geçici Adalet Bakanlığı yaptı. Yates, Trump’ın başkanlığının ilk birkaç haftasında bu koltukta oturmuştu.

FBI Başkanı Christopher Wray yazılı açıklamasında çok az insanın Adalet Bakanlığı’nda üst düzey görevlerde bu kadar iyi hizmet ettiğini belirtti.

FBI'dan Trump'ın danışmanına soruşturma

FBI'ın gizli korona virüs belgeleri ortaya çıktı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)