BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinFast food devine şok dava----

Fast food devine şok dava

Fast food devine şok dava
30 Ağustos 2023 - 15:08 www.finansgundem.com

Fast food devi Burger King'in Whooper isimli hamburgerini reklamlarda gerçeğinden daha büyük gösterdiği iddia ediliyor.

ABD’li bir yargıç, Burger King’in Whopper hamburgerini menülerinde gerçekte olduğundan daha büyük gösterdiği iddiasıyla dava açılması gerektiğine hükmetti.

Dava, fast food devini reklamlarda hamburgeri daha etli bir köfte ve “ekmekten taşan” malzemelerle göstererek müşterileri yanıltmakla suçluyor.

Burger King’e karşı açılan toplu davada, Whopper’ın reklamlarında müşteriye sunulandan iki kat fazla et kullanıldığı ve yüzde 35 daha büyük gösterildiği iddia ediliyor.

İDDİALARI REDDETTİ

Burger King ise televizyon ve çevrimiçi reklamlarla müşterileri yanılttığı yönündeki iddiaları reddediyor.

Burger King sözcüsü kararın ardından yaptığı açıklamada, “Reklamlarımızda gösterilen alevde ızgaralanmış dana eti köfteleri, ülke çapında misafirlere servis ettiğimiz milyonlarca Whopper hamburgerlerinde kullanılan köftelerin aynısıdır” dedi.

Ancak Burger King daha önce yaptığı açıklamalarda “tam olarak resimdeki gibi” görünen hamburgerler sunmanın gerekli olmadığını savunmuştu.

DİĞER FAST FOOD ZİNCİRLERİNİN DAVALARI

Diğer fast food zincirleri de Burger King gibi yakın zamanda yanlış reklam iddiaları nedeniyle yasal zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Taco Bell, reklamı yapılan dolgunun yarısını içerdiği iddia edilen pizza ve dürümler sattığı için bu yılın başlarında ABD’de dava edilmişti.

Geçtiğimiz yıl New York’ta bir kişi McDonald’s ve Wendy’s’e karşı bir toplu dava açarak iki şirketi haksız ve aldatıcı ticari uygulamalarla suçladı.

Dava, McDonald’s ve Wendy hamburgerlerinin reklamlarda gerçekte olduğundan en az yüzde 15 daha büyük gösterildiğini iddia ediyordu

Bodrum'da 400 liraya hamburger

 

McDonald's'ın Rusya'daki adı 'Moy Burger' oldu

 

Ödül kazandı: İnsan eti tadında burger!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)