BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFas ile Tunus arasında gerginlik: Tunus büyükelçisi geri çağrıldı----

Fas ile Tunus arasında gerginlik: Tunus büyükelçisi geri çağrıldı

Fas ile Tunus arasında gerginlik: Tunus büyükelçisi geri çağrıldı
27 Ağustos 2022 - 00:08 www.finansgundem.com

Fas, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in ayrılıkçıların lideri İbrahim Gali'yi konuk etmesinin ardından Tunus Büyükelçisi'ni geri çağırdı.



Fas Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Tunus'un 27-28 Ağustos'ta düzenlenecek 8. Tokyo Uluslararası Afrika Kalkınma Konferansı'na (TICAD) katılması için Polisario Cephesi lideri İbrahim Gali'yi konuk etmesinden dolayı Fas'ın Tunus Büyükelçisi Hasan Tarık'ın istişare amacıyla ülkeye geri çağrılmasına karar verildiği belirtildi.

"Tunus'un son zamanlarda Fas'a karşı olumsuz tutum ve davranışlarında artış yaşandığı, TICAD Konferansı konusundaki tutumunun da bu düşmanca eğilimin açıkça göstergesi olduğu" belirtilen açıklamada, "Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in ayrılıkçıların liderini memnuniyetle karşılaması, daha önce görülmemiş tehlikeli bir adımdır. Fas halkının duygularını derinden yaralamaktadır." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İki ülkenin de daima dikkat ettiği kardeşlik ilişkilerini zedeleyen bu düşmanca tutuma karşı Fas, Tunus'ta düzenlenecek 8. Tokyo Uluslararası Afrika Kalkınma Konferansı'na katılmama kararı aldı."

Bu kararın, ortak tarih ve ortak gelecekle birbirine bağlı iki ülke halkları arasındaki güçlü ilişkileri hiçbir şekilde etkilemediği vurgulandı.

Tunus 27-28 Ağustos'ta 8. Tokyo Uluslararası Afrika Kalkınma Konferansı'na (TICAD) ev sahipliği yapacak.

Tunus makamlarından Polisario Cephesi lideri Gali'nin ülkeye geldiğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Aynı şekilde Fas Dışişleri Bakanlığının söz konusu açıklamasına da cevap verilmedi.

POLİSARİO CEPHESİ İLE FAS ARASINDA GERGİNLİK


Fas'ın 1975'te eski İspanyol sömürgesi Batı Sahra'yı topraklarına katmasının ardından Cezayir'in destek verdiği bağımsızlık yanlısı Polisario Cephesi ile Rabat yönetimi arasında başlayan gerginlik devam ediyor.

Fas, bölgenin kendi egemenliğinde kalması gerektiğini savunarak, egemenliği altında Batı Sahra'da "genişletilmiş özerklik" olmasını teklif ediyor.

Polisario Cephesi ise Batı Sahra'nın bağımsız devlet olduğunu ileri sürüyor ve kendi kaderini tayin için referandum çağrısında bulunuyor.

Burkina Faso'da Fransa karşıtı gösteri: Rusya bayrakları açıldı

Tunus Cumhurbaşkanı Said'den ABD'ye: Kabul edilemez!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)