BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFaruk Çelik'ten istifa açıklaması----

Faruk Çelik'ten istifa açıklaması

Faruk Çelik'ten istifa açıklaması
14 Mayıs 2014 - 19:37 www.finansgundem.com

Soma'daki maden faciasından 27 saat sonra ilk açıklamasını yapan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Soma'ya niçin gidemediğini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'daki maden faciası ile ilgili basın toplantısı düzenliyor. Bakan Çelik'in facia yaşandığı andan itibaren açıklama yapmaması dikkat çekmişti. Olaydan 27 saat sonra açıklama yapan Çelik’e gazetecilerin ilk sorusu ‘istifa edecek misiniz?’ oldu. 

Bakan Çelik bu soruya şu şekilde yanıt verdi: 

İlk olay anından itibaren enerji bakanımız benimle de görüştüler. Benim de gitmem gerekiyordu. Oraya bakan yardımcımız ve tüm teknik heyetleri gönderdik. İlk andan itibaren bakanlık olarak oradaydık. 
 
Benim gidememe durumum biraz kişisel bir olay olduğu için sağlıkla ilgili bir mesele olduğu için acı bir günde benim kişisel durumunun gündeme gelmesini istemiyorum. 

Sürmekte olan bir tetkik için Perşembe günü saat 1’e kadar ayrılmamam gerektiğini söyledi. Bugün hastaneden ayrılarak bu açıklamayı yapıyorum. 

Çalışma bakanı olarak bu açıklamayı yapmak zorunluluk oldu.

'O DELİKANLI 15 DEĞİL 19 YAŞINDA' 
Madende kayıt dışı çalıştırılan işler olduğu ve bunlardan birinin de 15 yaşında olduğu iddialarına da yanıt veren Çelik "Konuyla ilgili Enerji bakanımız tam yetkili. Kayıt dışı bir çalışma olduğu ile ilgili herhangi bir bilgi bize ulaşmadı. 15 yaşında bir çocuğun çalıştırıldığı ile ilgili bir bilgi geldi. Orada bir kriz merkezi kurduk. Gelişen tüm olaylara müdahale ettik. 15 değil bu delikanlının 19 yaşında olduğunu tespit ettik" dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • unut15 Mayıs 2014 07:27

    Orada ölüm var sen sağlık sorunu diyorsun. Açık mert korkusuz bakan gerekiyor. Kiviran değil

  • mithat14 Mayıs 2014 20:41

    bu işler saç boyatmaya benzemez belliki senin kapasiteni aşmış onun için çek git milletin gözü görmesin seni.