BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFaizsiz finans için büyük adım!----

Faizsiz finans için büyük adım!

Faizsiz finans için büyük adım!
15 Aralık 2015 - 07:13 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu'na ilişkin önemli bilgiler verdi

Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu ile ilgili bir genelge yayınladı.
 
Davutoğlu genelgede şunları söyledi:
 
"Faizsiz finans sektörü son yıllarda ulaştığı finansal varlık büyüklüğü ve yüksek potansiyeli nedeniyle uluslararası kuruluşların ve 2015 yılında dönem başkanlığını yaptığımız G20’nin önemli gündem maddeleri arasında yerini almıştır.
 
Onuncu Kalkınma Planı ve 64. Hükümet Programında ülkemizde faizsiz finans geliştirilmesi ve bu alanda gerekli koordinasyonun sağlanması hedeflenmektedir. Faizsiz finans, finansal sektörün derinleşmesine ve finansal istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlaması beklenmektedir.
 
Bu çerçevede, katılım bankacılığı ve sigortacılığının, genel anlamda faizsiz Finans sisteminin daha hızlı ve sağlıklı geliştirilmesi ile ülkemizin uluslararası finans merkezi vizyonuna katkı sağlanması amacıyla “Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu” oluşturulması uygun görülmüştür.
 
Kurul, Hazine Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu Bakanın başkanlığında  Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı, Hazine Müsteşarı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı ve Katılım Sigortacılığı Demeği Başkanmdan oluşur. Kurul tarafından ihtiyaç duyulması halinde  alt kımıl, komite, danışma grupları ile geçici ve kalıcı çalışma grupları oluşturulabilir.
 
Kurul, yılda en az üç kez olmak üzere gerektiğinde Kurul Başkanın talebi üzerine toplanır. İlgili bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek birlikleri ve özel sektör temsilcileri Kurul toplantılarına davet edilebilir  alt kurul, komite ve çalışma gruplarında yer alabilirler.
 
Kurulun  sekretarya hizmetleri, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, Kımıl tarafından alman kararların ilgili kurumlarca uygulanmasının takip edilmesi görevleri Hazine Müsteşarlığı tarafından yerine getirilir.
 
Kurul çalışmalarının bir bütünlük içerisinde yürütülmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü katkı ve desteğin bütün bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilmesi ve üstlenilen görev ve sorumlulukların yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)