BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizler riskli yatırımlarla yükseldi----

Faizler riskli yatırımlarla yükseldi

Faizler riskli yatırımlarla yükseldi
18 Temmuz 2013 - 20:13 www.finansgundem.com

Bernanke uzun dönemli faiz oranlarındaki artışın nedeninin aşırı riskli yatırımlardan uzaklaşma olduğunu belirtti

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, yakın zamanda uzun dönemli faiz oranlarındaki artışın tek nedeninin kaldıraçlı ve aşırı riskli yatırımlardan çıkış ya da uzaklaşma olduğunu belirtti.
Dün yaptığı konuşmanın metninde bugün için bir değişiklik yapmayan, ardından da ABD Senatosu'nda soruları yanıtlayan Bernanke, bir soruya "Uzun vadeli faiz oranlarının artırılması hoş karşılanmayan bir durum olmasına rağmen bunun gerçekleştirilmesi muhtemelen iyi bir şey" yanıtını verdi.
ABD 10 yıl vadeli tahvil faizi, dün yüzde 2.49 iken bugün New York saati ile 11:37'de yüzde 2.52'ye yükseldi. 10 yıllık tahvil faizleri dün Bernanke'nin merkez bankası tahvil alımlarının "önceden planlanan bir doğrultuda" olmadığını ve ekonomik verilere göre beklenenden çabuk azaltılabileceği gibi, ihtiyaç duyulduğunda artırılabileceğini de açıklamasıyla iki haftanın en düşüğüne gerilemişti.
Faiz 21 Mayıs'ta yüzde 1.93 olarak görülürken, ertesi gün Bernanke'nin Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) ekonomide sürdürülebilir gelişmeler görülmesi halinde ilerleyen birkaç toplantıda tahvil alımlarını azaltmaya başlayabileceğini söylemesinin ardından yükselmeye başlamıştı.
Bernanke, "Piyasa Faiz oranlarındaki sıçrama ayrıca, gelişen ekonomik veriler ve yatırımcıların Fed yetkililerinin yaptığı konuşmalara verdiği tepkilere de dayandırılabilir. Merkez bankası oldukça genişlemeci olan politikasını değiştirmedi" ifadelerini kullandı.
Başkan ayrıca, "Parasal politikayı sıkılaştırmaktan bahsetmiyoruz. Özellikle vurgulamak istiyorum ki, söylenenlerin hiçbiri parasal politikaların planlanan bir zamanda sıkılaştırılacağı anlamına gelmiyor" diyerek QE'yi azaltmanın sıkılaştırma anlamına gelmeyeceğinin altını çizdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)