BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaizdeki düşüş bankacılık hisselerine yaradı----

Faizdeki düşüş bankacılık hisselerine yaradı

Faizdeki düşüş bankacılık hisselerine yaradı
30 Nisan 2013 - 16:52 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi analistlerin güçlü direnç olarak nitelendirdikleri 86.000 puanın üzerine yükseldi.

Güne alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı dış ticaret açığının beklentilerin altında kalması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan enflasyon raporunun ardından içinde bulunduğu dar bandı yukarı yönlü kırarak analistlerin güçlü direnç olarak dikkati çektikleri 86.000 puanın üzerine yükseldi ve en yüksek 86.171,71 puanı gördü.
Bu dakikalarda 86.000 puanın üzerinde dengelenmeye çalışan endeksin lokomotifi yine büyük banka hisseleri olarak öne çıkıyor. Bankacılık endeksi bu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 1,60 oranında değer kazanırken endeksin yükselişi ise yüzde 1,20 seviyelerinde...
Halk Yatırım Araştırma Müdürü Işık Ökte, TCMB Enflasyon Raporu sonrası gösterge tahvil faizinin tarihi düşük seviyede işlem görmesinin banka hisselerinde alışların artmasını sağladığını dile getirdi.
Ökte, BIST Bankacılık Endeksi'nin Ocak ayından beri ilk kez Endüstriyel endeksten pozitif ayrışmayı bugün sağladığını söyledi.
Bankacılık endeksinin yıl başına göre getirisi bu dakikalarda yaklaşık yüzde 11 olurken, Sınai endeksin getirisi ise yüzde 9,48 seviyelerinde bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)