BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaiz sinyali bu kapıdan çıkabilir----

Faiz sinyali bu kapıdan çıkabilir

Faiz sinyali bu kapıdan çıkabilir
21 Ağustos 2014 - 10:11 www.finansgundem.com

Piyasalar bugün başlayacak Jackson Hole toplantılarında FED Başkanı Janet Yellen’ın konuşmasında faiz artırıma ilişkin ipuçu arayacak

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal genişlemeden çıkış süreci hakkında ipucu vereceği için önemi daha da artan Jackson Hole toplantıları bugün başlıyor. Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında her yıl düzenlenen toplantı 23 Ağustos’a kadar sürecek.

Bu yılki toplantıya Türkiye Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın de katılması bekleniyor. Piyasalar FED Başkanı Janet Yellen’ın konuşmasında faiz artırım takvimine dair ipuçlarını arayacak.

‘2015’in ilk 6 ayı önemli’

Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, AA’ya yaptığı açıklamada, Fed eski başkanı Ben Bernanke’nin ilk parasal genişleme  açıklamasını bu toplantıda yapmış olmasının toplantıya ayrı bir önem kazandırdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
“Fed parasal genişlemeden eylül - ekim gibi çıkacak. Ama faiz artırımı noktasında Fed’in ekonomideki iyileşmenin kalıcı olup olmaması gibi baktığı kriterler var. Büyüme hedefinin tutturulması ve kalıcı olması, istihdamda yüzde 5.5’lara doğru ilerleme ve enflasyonun da yüzde 2.5 civarına gelmesi... Şu ana kadar mevcut fiyatlamalar Faiz artırımının en azından 2015’in ilk 6 ayında gerçekleşmeyeceği yönünde.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)