BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakFahiş kira artışlarına çözüm! Bakan Şimşek atılacak adımları açıkladı----

Fahiş kira artışlarına çözüm! Bakan Şimşek atılacak adımları açıkladı

Fahiş kira artışlarına çözüm! Bakan Şimşek atılacak adımları açıkladı
12 Şubat 2024 - 11:25 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için konut arzının artırılacağını, yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılacağını bildirdi.


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın kira artışlarına yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı.

2018'in Kasım ayında 475,07 olan "gerçek kira" endeksinin 2023'ün Kasım ayında 1888,02 değerine ulaştığını belirten Şimşek, 2018-2023 dönemindeki artış oranının yüzde 297,42 olduğunu aktardı.

Şimşek, 2023'ün Eylül ayında yüzde 9,52 olan aylık kira artış oranının ekim ayında yüzde 7,91'e, kasım ayında yüzde 5,97'ye ve aralık ayında yüzde 4,48'e gerilediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır."

 

İşyerleri için kira zam tavanı belli oldu

 

Yargıtay'dan kiracıları üzecek karar!

 

Bakan Şimşek'ten yerel üretim mesajı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUM DEVAMI12 Şubat 2024 13:52

     Ben çalışan vatandaş olarak maaşlara zam yapılmasın rica ediyoruz %45 zam yapılıyor açıklanmadan maaş cebe girmeden devletimiz bile aldığı vergilere trafik cezalarına %60 zam yapılıyor. Fahiş kira  söylemleri ve haberleri yapmakla bu iş düzelmez. Patates tarlada 5 tl markette 30 tl. Tüm ürünler böyle . Hal komisyon marketlerin fırsatçılığını çözmeniz gerekir. Bu şeytan üçgeni vatandaşın cebinden elini çekmediği ve siz bunları önleyemediğiniz sürece bu iş çözülmez.

  • yorum12 Şubat 2024 13:50

    fahiş kira diye bir şey yok yüksek enflasyon sonucudur kira artışı. Fahiş kira söylemleri ev sahiplerini devamlı hedefe koymak çok yanlış. Bu söylemlerin sonuçları ortada kira uyuşmazlık mahkemelerine bakın. Son 3 yılda her şey %1000 artmışken kiralara yıllık %25 ile sınırlamak çok yanlış. Ben hem ev sahibi hem kiracıyım aldığım kira ile kiramı ödeyemiyorum kiracımla davalığım . Kaldı ki emekli 1 ev sahibi geçimine katkı olsun diye kira geliri bu enflasyonist ortamda kira artış oranını %25 ile sınırlamak hakkaniyetli değildir.