BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiFacebook'un performansı 'dalgalı'----

Facebook'un performansı 'dalgalı'

Facebook'un performansı 'dalgalı'
02 Mayıs 2013 - 08:16 www.finansgundem.com

Yılın ilk üç aylık döneminin kapanmasının ardından Facebook da çeyrek sonuçlarını açıkladı

Sosyal medya devinin ilk çeyrek performansı için ”dalgalı” yorumu yapmak mümkün. Gelirlerini geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine göre yüzde 38 artırarak 1.46 milyar dolara çıkaran şirket, geçtiğimiz yaz aylarında gösterdiği performansı tekrarlamayı ise başaramadı.
Facebook’un net kârı 312 milyon dolar olarak kaydedilirken, şirketin hisse başına getirdiği kazanç 12 cent oldu. Sosyal ağın kullanıcı tabanındaysa mobil kullanımdaki artış dikkat çekiyor. Sosyal paylaşım sitesine mobil cihazlar üzerinden ulaşanların sayısı günde 751 milyona çıkarken, masaüstü kullanıcıların sayısı 665 milyonda kaldı. Mobil kullanıcı sayısı ilk kez 2012′nin dördüncü çeyreğinde masaüstü kullanıcı sayısının üstüne çıkmayı başarmıştı.
Şirketin mobil reklamlardan elde ettiği gelirse 375 milyon dolar olarak kaydedildi. Facebook’un gelirlerinin yüzde 30′unun reklamlar aracılığıyla elde edilmesi reklam servisinin şirket için en kârlı alanlardan biri olduğunu kanıtlarken, kullanıcıların gördükleri reklam sayısında bir süre daha azalma olmayacağı anlamına geliyor. Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısıysa bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artışla 1.11 milyara yükseldi. Günlük aktif kullanıcı sayısıysa yüzde 26′lık bir artış kaydederek 665 milyona ulaştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)