BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFacebook'un kârında sert düşüş----

Facebook'un kârında sert düşüş

Facebook'un kârında sert düşüş
31 Ocak 2013 - 06:38 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'un 4. çeyrek kârı yüzde 79 azalarak 64 milyon dolara geriledi

Kullanıcı çekmek ve reklam için daha fazla harcama yapan Facebook Inc.'in kârı 4. çeyrekte sert düşüş kaydetti.
Dünyanın en büyük sosyal ağı olan şirketin net geliri, operasyonel harcamalardaki yüzde 82'lik artışın etkisiyle yüzde 79 düştü ve 64 milyon dolara geriledi. Facebook'un geliri son çeyrekte yüzde 40 artarak 1.59 milyar dolara yükseldi.
Kâr ve satış rakamları analistlerin tahminlerinin üzerinde olsa da, harcamalardaki artış marjlardaki sıkışma olacağı endişelerine neden oldu. Şirketin hisseleri seans sonrası işlemlerde düştü. Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg bu yıl işe alımlar ve yeni reklam araçlarındaki harcamaları yüzde 50 artırmayı planlıyor. Bu rakam harcamalarda yüzde 33 artış bekleyen Pacific Crest Securities LLC'nin analistlerinin tahminlerinin de üzerinde. BTR Capital Management'ın portföy yöneticilerinden Adam Schneiber, buna rağmen yatırımın kâr büyümesini nihai olarak destekleyeceğini söylüyor.
Wall Street'in yüksek büyüme dönemlerinde yüksek harcamalara karşı affedici bir yaklaşım benimsediğine dikkat çeken Schneiberg, gelirler artmaya devam ettiği sürece Wall Street'in şirketin bir noktada kâr elde edeceğine inanacağını belirtti.
Facebook'un hisseleri dün seans sonrası işlemlerde yüzde 4.3 düştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)