BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaber'den yatırımcılara Türkiye çağrısı----

Faber'den yatırımcılara Türkiye çağrısı

Faber'den yatırımcılara Türkiye çağrısı
24 Mart 2014 - 07:30 www.finansgundem.com

Marc Faber, şu andaki koşulların 2007’den daha kötü olduğu öngörüsünde bulundu

Uluslararası piyasalarda, kötümser yaklaşımları nedeniyle ‘Doktor Kıyamet’ olarak bilinen ünlü yatırım uzmanı Marc Faber, şu andaki koşulların 2007’den daha kötü olduğu öngörüsünde bulunarak, “Önümüzdeki 10 yılda herşey felaket olacak. Yatırımcıların asıl sorması gereken soru nasıl para kazanırız değil, nasıl para kaybetmeyiz olmalı” dedi.

Faber, “Böyle bir ortamda birisi kafama silah dayayıp, ‘Yatırım için ABD mi, Türkiye mi’ diye sorsa, cevabım Türkiye” diye konuştu. Faber, Çin’in ABD ekonomisinden daha önemli olduğuna dikkat çekti. Çin’in dünyadaki metallerin yarısını tek başına tükettiğini kaydeden Faber, şöyle devam etti: “Bundan sonra dünya daha fazla Çin merkezli olacak. Gelecekte Türkiye gibi ülkelerden Çin’e daha fazla yönelim olacak. Türkiye ihracatta ağırlıklı olarak Avrupa’ya odaklanmış durumda. Ama ABD ve Avrupa daha fazla büyümeyecek. Bunu göz ardı etmeyin. Bunları Çin’i sevdiğim için söylemiyorum. Gerçek bu. Siz ekonomistleri dinlemeyin, biz milli gelirlere göre değil, kendi değerlerimize göre yatırım yaparız.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)