BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFaber'den kriz kehaneti----

Faber'den kriz kehaneti

Faber'den kriz kehaneti
09 Mayıs 2014 - 06:38 www.finansgundem.com

Marc Faber, yakın zamanda 2008 yılında patlak veren küresel ekonomik krizden daha büyüğünün yaşanmasından endişe ettiğini dile getirdi

Yaptığı yatırım tavsiyeleriyle piyasalarda yakından takip edilen Marc Faber, 2008’de yaşanan ekonomik krizin yakın zamanda patlak vermesini beklediği krizin yanında hafif kalabileceğine dikkat çekti.

'DAHA BÜYÜK BİR KRİZDEN KORKUYORUM'

CNBC’ye konuşan Doktor Kıyamet lakaplı yatırımcı, yılın ikinci yarısında yeni bir krizin geleceğinden korktuğunu söyledi. The Gloom, Boom & Doom Report adlı bloğuyla bilinen Faber, gelişmiş ekonomilerde kurumsal, kamusal ve bireysel kredilerin 2007’deki seviyeden yüzde 30 daha fazla olduğunu belirterek, “Ben ekonomide bir iyileşme görmüyorum. ABD ekonomisinde bir yavaşlama yaşıyoruz” dedi.

YATIRIMCILAR PARA KAYBEDECEK

Faber, gelişmiş ülke borsalarının olduğundan daha değerli hale geldiğini, hükümet tahvillerinin borçlanma maliyetlerinin arttığını ve getirilerinin düştüğüne de dikkat çekti. Doktor Kıyamet, “Fed’in doların değerini düşüren hareketleri yüzünden, yatırımcılar uzun vadede para kazanamayacak ve ellerindekini de kaybedecek” diye devam etti. Ünlü yatırımcı, Ukrayna’daki krizin de piyasaların seyrini belirleyecek önemli sıkıntılardan biri olduğunu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)