BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFaber Bernanke'yi böyle eleştirdi----

Faber Bernanke'yi böyle eleştirdi

Faber Bernanke'yi böyle eleştirdi
19 Haziran 2013 - 08:51 www.finansgundem.com

Obama'nın açıklamaları sonrasında Bernanke'nin gidişi kesinleşirken ünlü yatırımcı Faber, ise bunları söyledi

Dün Obama’nın Charlie Rose’un sorularına verdiği cevapta Ben Bernanke’nin istediğinde çok olması gereken uzun görevde kaldığını açıklaması sonrasında ilginç yorumlar gelmeye başladı. Bazı kesimler Obama’nın Bernanke’yi resmen kovduğu yönünde yorum yaparken bazı kesimler de Bernanke’nin derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti.
Süreçte ilginç açıklamalardan biri de ünlü yatırımcı Marc Faber’den geldi. Faber Bernanke’ye görev süresi için teşekkür etti.  Dr. Doom lakaplı Marc Faber Barron’s’a yaptığı açıklamada, yatırımları arasında hisse senedi kağıtları olduğunu belirtti. Bernanke’nin sistemi paraya boğması nedeniyle iyi kazanç sağladığını dile getiren Faber, paranın sisteme akmadığına dikkat çekti. Ekonomik aktiviteyi yükseltmeye yaramadığını dile getiren Faber varlık fiyatları üzerine etkilerin olduğunu belirtti.
Örnek olarak 2007’de 43.7 milyon dolara Manhattan’da aldığı evin geçtiğimiz yıl 88 milyon dolara satılmasını gösterdi.
Para basmanın ekonomiyi büyütmediğini dile getiren Faber, bu paranın Detroit’deki işçilere bir faydası olmadığını belirtti. Orta sınıfın bu paradan faydalanmadığına dikkat çeken ünlü yatırımcı çoğunluğun kaybettiğini azınlığın kazandığını dile getirdi. Faber'in elindeki hisse senetlerinden yüzde 144 getiri sağladı konuşuluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)