BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEzeli rekabette kim önde?----

Ezeli rekabette kim önde?

Ezeli rekabette kim önde?
31 Mart 2013 - 01:15 www.finansgundem.com

İki teknoloji devi arasındaki rekabet kıyasıya devam ediyor, peki bu rekabette hangisi daha çok satış gerçekleştiriyor?

Teknoloji devi Apple, liderliği ile tüm şirketlere meydan okurken, bir anda kendisini yakalamaya başlayan Samsung her şeyi değiştirdi. Tek başına lider durumda olan Apple, artık dişli bir rakiple karşı karşıya geldi ve özellikle akıllı telefon piyasasında ciddi bir rekabetin içerisine girdiler. Birbirinden farklı cihazları ile daha çok satma, daha başarılı bulunma yarışına girerken, birbirlerine açtıkları davalar ile de sıklıkla karşımıza çıkmaya başladılar. Henüz farklı şehirlerde 10 dava daha Apple ve Samsung arasında görülmek için bekliyor. Kıyasıya bir mücadele içerisinde olan teknoloji devlerinden hangisinin galip geleceği çok merak ediliyor.
Bilişim dünyasının en güvenilir analiz firması olan IDC, açıkladığı istatistikler ile iki dev şirketin nasıl bir yarış içerisinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Önceleri sadece akıllı telefon piyasasında başlayan bu rekabet, artık dizüstü bilgisayar ve tablet piyasasında da kendisini hissettirmeye başlamış. Söz konusu istatistiklere bakıldığında iki dev şirketin de neredeyse eşit paylara sahip olduğu gözleniyor. Apple yüzde 20,3 pazar payına sahipken, Samsung yüzde 21,2 pazar payı ile az bir fark atmış gözüküyor. Ancak bu oranlar kullanıcıların değil, toptancılarında elindeki cihazlara göre belirlenmiş oranlardır. Bu nedenle hangisinin daha çok kullanıcıya sahip olduğunu net olarak bilemesek de, satış oranlarının hemen hemen eş değer olduğunu görüyoruz.
IDC raporlarına bakılırsa, akıllı telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar satışları 2012'den önceki yıllara oranla yüzde 29,1 artış göstermiş. Sürekli daha üstün özelliklere sahip cihazların ortaya çıkması bu artışı tetikliyor. Apple ve Samsung'un lider konumda olduğu bu yarışta, yeni amiral gemisini tanıtan Samsung'un, piyasaya süreceği Galaxy S IV ile Apple'a fark atacağı tahmin ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)