BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEYT’liler Yenikapı mitinginde buluştu----

EYT’liler Yenikapı mitinginde buluştu

EYT’liler Yenikapı mitinginde buluştu
26 Mayıs 2019 - 21:40 www.finansgundem.com

Emeklilikte yaşa takılanlardan Yenikapı'da bir araya geldi. EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, kazanılmış olan hakkı korumanın hukuk devletinin gereği olduğunu söyledi.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen emeklilikte yaşa takılanlar, EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin etkinliği kapsamında Yenikapı miting alanında buluştu. Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, çeşitli pankartlar da taşıdı.

Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, kazanılmış olan hakkı korumak ve sahibine teslim etmenin hukuk devletinin gereği olduğunu belirtti.

Kazanılmış hakkın tartışılmaması gerektiğini ifade eden Özüpak, ”Biz yıllarca çalışarak, prim ödeyerek emekliliği hak ettik. Hak ettiğimizi yaş gerekçesiyle vermiyorlar.” diye konuştu.

Hiçbir bütçe hesabının, sosyal güvenlik haklarının geriye götürülmesinin gerekçesi olamayacağını ifade eden Özüpak, şöyle konuştu: ”Biz adaletli bir şekilde hakkımızın teslim edilmesini istiyoruz. Karşılığını ödediğimiz emeklilik hakkımızı istiyoruz.”

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar da programda bir konuşma yaptı. Etkinliğe, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, eski DİSK Başkanı Kani Beko ile bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri de katıldı. (Sözcü)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekli26 Mayıs 2019 22:09

    Orada Bayram İkramiyesi alamayan Özel Sandık Emeklileri de vardı ama arada kaynadılar...Vermeyenler utansın...