BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEylem hazırlığındaki DEAŞ'lı İstanbul'da yakalandı----

Eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı İstanbul'da yakalandı

Eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı İstanbul'da yakalandı
23 Haziran 2023 - 10:20 www.finansgundem.com

Türkiye'de eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı terörist İstanbul'da yakalandı. Şüphelinin, daha önce Türkiye’de yapılan terör saldırılarıyla ilgili araştırma yaptığı tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütü üyelerinin tespit edilmesi ve yakalanması için bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda örgüt mensubu A.H. isimli yabancı uyruklu bir kişinin Türkiye’de silahlı eylem gerçekleştirme arayışında olduğu tespit edildi.

Ekipler, bunun üzerine şüphelinin kaldığı adresi belirledi. Şüphelinin kaldığı Bahçelievlerde’ki eve 18 Haziran’da operasyon düzenlendi.

A.H., operasyonda gözaltına alındı.  Şüphelinin evinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, bomba yapım aşamasında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, çok sayıda dijital ve örgütsel materyal ele geçirildi.

Öte yandan A.H. isimli yabancı uyruklu şüpheliye ait olan dijital materyal ve dokümanlar üzerinde yapılan incelemelerde, DEAŞ silahlı terör örgütü tarafından militanlarına eylem yapmaları için özel olarak hazırlanan bomba yapımı ve saldırılara ilişkin eğitim videoları ile dokümanları incelediği, yine geçmiş dönemde Türkiye’de meydana gelen terör saldırıları ile ilgili araştırmalarda bulunduğu tespit edildi.

Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezavine gönderildi.

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 7 gözaltı

 

Afganistan'daki suikastı DEAŞ üstlendi

 

Seçimde eylem hazırlığı yapan DEAŞ’lılara operasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)