BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEyfel Kulesi'nin çevresi için yeni yasak gündemde----

Eyfel Kulesi'nin çevresi için yeni yasak gündemde

Eyfel Kulesi'nin çevresi için yeni yasak gündemde
06 Şubat 2024 - 15:40 www.finansgundem.com

Paris Belediye Başkanı Hidalgo, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Eyfel Kulesi'nin etrafında araçların yer almamasını istediğini belirtti.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 26 Temmuz-11 Ağustos'ta düzenlenecek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için uygulanması planlanan ancak Paris Emniyet Müdürlüğünce reddedilen Eyfel Kulesi'nin çevresini yayalaştırma projesini, olimpiyatlardan sonra uygulama yönündeki kararlılığını dile getirdi.

Fransız basınındaki haberlere göre, Hidalgo, "Olimpiyatlardan sonra Trocadero (meydanı) ağaçlandırılacak, Pont d'Iena Köprüsü yayalaştırılacak ve Champs de Mars'a kadar olan alan yeniden ağaçlandırılacak. Böylece Paris'in merkezinde büyük bir park oluşturulacak." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatların ardından Paris Emniyet Müdürlüğünden bu projeyi yeniden değerlendirmesini isteyeceğini bildiren Hidalgo, "Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Eyfel Kulesi'nin önüne araçlar geri gelmeyecek." açıklamasında bulundu.

Şubat 2022'de Paris Belediye Meclisinde kabul edilen uygulama, eski Paris Emniyet Müdürü Didier Lallement tarafından "trafiğin engelleneceği ve gecikmelere neden olacağı" gerekçesiyle reddedilmişti.

Iena Köprüsü, Trocadero Meydanı'nı Eyfel Kulesi'ne bağlıyor. Champs de Mars, Eyfel Kulesi'nin karşısında bulunan büyük yeşil alanı oluşturuyor.

Eyfel Kulesi yakınında yangın

 

Paris'te korku dolu anlar! Eyfel Kulesi'nde bomba alarmı

 

Eyfel Kulesi ziyarete kapatıldı

 

Eyfel Kulesi enerji tasarrufu için erken karartıldı

 

Eyfel Kulesi paslandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)