BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEximbank'tan bir günde ikinci kredi anlaşması----

Eximbank'tan bir günde ikinci kredi anlaşması

Eximbank'tan bir günde ikinci kredi anlaşması
28 Mayıs 2021 - 16:02 www.finansgundem.com

Türk Eximbank 250 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı

Türk Eximbank, Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 250 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzaladı.

Türk Eximbank'tan yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığının garantisi altında Asya Altyapı Yatırım Bankası ile 250 milyon dolar tutarında 4,5 yıl vadeli, rekabetçi maliyet seviyelerine sahip bir kaynak için kredi anlaşması imzalandı.

Kredi ile yeni tip korona virüsün (Kovid-19) neden olduğu likidite kısıtlamalarını azaltmak ve ihracat sektöründe faaliyet gösteren firmaların finansmana erişimini artırmak hedefleniyor. Bununla birlikte, Türk ihracatçılarının işletme sermayesi finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere, ihracat taahhüdü karşılığında, düşük faizli ve orta vadeli destek sağlanması amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, temin edilen fonun bankanın sürdürülebilirlik süreci kapsamında değerlendirileceğini belirterek, "Kredinin en az yüzde 5’i, kadın ihracatçılar ve kadının iş gücüne katılımını destekleyen özel sektör firmalarının işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Kredi, AIIB'nin bir ihracat kredi kurumu ile gerçekleştirdiği ilk işlem olma özelliğine sahiptir." ifadelerini kullandı.

Türk Eximbank'a konsorsiyumdan 120 milyon euro kredi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)