BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEximbank'ta yeniden yapılandırılma gündemde----

Eximbank'ta yeniden yapılandırılma gündemde

Eximbank'ta yeniden yapılandırılma gündemde
03 Eylül 2021 - 14:04 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İzmir Ticaret Odası Özel Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Eximbank'ı yeniden yapılandıracağız ve güçlendireceğiz. Bu bizim gündemimizde." dedi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İzmir Ticaret Odası Özel Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eximbank'ın yeniden yapılandırılmasının ve güçlendirilmesinin gündemlerinde olduğunu belirtti.

Bakan Muş, "Stabilizasyon büyük oranda sağlandı. Cari fazlaya doğru giden bir ülke olarak bundan sonra göstergelerde oynaklık çok daha minimum seviyelerde olacaktır." dedi.

Muş, dün yaptığı açıklamada, bugüne kadar hiç ihracat yapmamış KOBİ’leri ihracatçı haline getirmek için Eximbank ile çalışma yürüttüklerini söylemişti.

“İhracatçı için yeni bir müjde açıklamak istiyorum” diyen Muş, “İhracatçımızın Merkez Bankası kaynaklarıyla Eximbank ve ticari bankalar aracılığıyla kullandırdığı reeskont kredilerinin miktarını 30 milyar dolara çıkarmış bulunmaktayız” ifadelerini kullanmıştı.

Muş, bu limit artırımıyla özellikle KOBİ’lere yönelik reeskont kredilerinin kullanımının yaygınlaştırılacağını da sözlerine eklemişti.

Elvan, İslam Kalkınma Bankası toplantıları için Özbekistan’da

Ağustos enflasyonu beklentilerin üzerinde: Yüzde 1'i aştı

Enflasyonda yükseliş seyri korunuyor

Son 17 yılın turizm karnesi belli oldu

Başkentten ihracat 8 ayda 5,9 milyar dolara ulaştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)